The Mentalist seizoen 6 op DVD

De luchtige tv-serie “The Mentalist” van Bruno Heller heeft het EINDELIJK bij het rechte eind beet met hun 6de seizoen. De vorige seizoenen bleven maar steken in die ‘Red John’ intrige die stilaan al zijn geloofwaardig verloor, maar in dit seizoen maken ze er halverwege een eind aan. Uiteraard is de revelatie van Red John nauwelijks te vatten en compleet van de pot gerukt.

the_mentalist_season_6_dvd.jpg

Deze serie staat nogal laag aangeschreven in mijn All Time Top 50 TV-series maar met de nieuwe ingeslagen weg zou het een paar trapjes kunnen klimmen. CBI wordt halverwege opgedoekt, om redenen dat ik hier niet kan vernoemen en Jane (Simon Baker) heeft de benen genomen op een Spaans-sprekend eiland zonder uitleveringsverdrag. Maar gezien de bijzondere capaciteiten van Jane om moorden op te lossen wil de FBI hem rekruteren. Jane beslist onder voorwaarden in te gaan op hun aanbod, en één van die voorwaarden is dat hij opnieuw kan samenwerken met Teresa Lisbon (Robin Tunney). Ook Kimball Cho (Tim Kang) werd al overgebracht naar de FBI. Enkel Wayne Rigsby (Owain Yeoman) en Grace Van Pelt (Amanda Righetti) zijn werkzaam in de private sector. Die twee zien we dus ook minder in actie in dit nieuwe seizoen.

Jane heeft heeft ook twee nieuwe partners; enerzijds is er de jonge analist Joe Adler, en FBI-agente Kim Fischer (Emily Swallow). Ze komen allemaal onder de leiding te staan van Dennis Abbott (Rockmond Dunbar). Voor de rest zitten we tevens in een nieuw en groter gebouw met iets meer hi-tech surveillance toestanden. Het enige wat blijft is de lederen zetel van Jane.

Het is duidelijk dat we nu te maken hebben met een soort Mentalist 2.0 en via deze weg kunnen ze er opnieuw een aantal seizoenen van maken, ook al is er in essentie niet zo heel veel veranderd. Jane blijft op zijn eigenzinnige manier zaken oplossen en de rest kijkt er naar vol ongeloof en verbijstering. Maar de figuur die iets meer naar de voorgrond komt is Teresa Lisbon. Iedereen die de serie kent weet dat er tussen haar en Jane iets aan het groeien was, maar gezien dit nooit tot iets had uitgedraaid is ze gevallen voor de charmes van een FBI-collega. En dat is niet helemaal naar de zin van Jane. Maar dan zal hij wel uit zijn schelp moeten komen met zijn emoties, iets wat voor Jane geen evidente zaak is.


the_mentalist_season_6_robin_tunney_pic01.jpgthe_mentalist_season_6_simon_baker_pic02.jpgthe_mentalist_season_6_red_john_pic04.jpgthe_mentalist_season_6_tim_kang_pic03.jpg
the_mentalist_season_6_simon_baker_pic05.jpgthe_mentalist_season_6_robin_tunney_pic06.jpgthe_mentalist_season_6_robin_tunney_simon_baker_pic07.jpg
© Warner Home Video

Met Red John hadden ze een overkoepelende verhaallijn. Gezien Red John nu is weggevallen zal de serie waarschijnlijk – net zoals bij “Dexter” – op zoek moeten gaan naar een nieuwe seriemoordenaar. En dat zal waarschijnlijk wel het geval zijn voor seizoen 7. Vorige week werd de film uitgebracht op DVD met ongeziene scènes en nog wat behind-the-scenes commentaren. En ondertussen loopt het 7de seizoen in de States.

3 Comments

  1. Pieter-Jan

    Ik ben nooit verder geraakt dat het tweede seizoen. Anderzijds kan je wel gemakkelijk inpikken zonder het gevoel te hebben dat je iets heb gemist.

    Reply
  2. Quantum

    Nog nooit gevolgd en ben ik ook niet van plan.

    Reply
  3. Julie

    Valt nog wel mee. Niet beter of slechter dan een aflevering van CSI.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *