Vacature: Regisseur gezocht voor Star Trek 3

Ik heb hier in het verleden al vele malen mijn bedenkingen geuit over scenaristen die zich converteren tot regisseur. Er zijn uitzonderingen, maar in de meeste gevallen levert het bedenkelijke prenten op. En toen J.J. Abrams vertrok naar Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015) hadden ze voor Star Trek 3 (2016) plots geen regisseur meer.

roberto_orci_star_trek.jpg

Scenarist Roberto Orci, die het scenario schreef van de eerste twee Star Trek films, rook zijn kans om zijn filmdebuut te maken met deze derde film en ging meteen solliciteren bij Paramount en Skydance Productions. En in de zomer van 2014 werd hij dan ook aangesteld als de regisseur. Maar 6 maanden later lijkt het erop dat Paramount zijn bedenkingen heeft over de regie-capaciteiten van Roberto. Logisch, gezien de man ook nog nooit achter een camera heeft gestaan – laat staan een kortfilm geregisseerd – en hij nu een +100 miljoen dollar film in goede banen moet leiden. Krankzinnig.

Op Imdb hebben ze vandaag bekend gemaakt dat Paramount Roberto Orci heeft ontslagen als regisseur en dat na 6 maanden pre-productie. Zo’n beslissing wordt dus niet licht genomen en er zullen wel serieuze bedenken zijn geweest. Eigenlijk is dat misschien wel goed nieuws voor de fans, gezien de deur open staat voor een “echte regisseur” in plaats van een ‘wannabe’. De vorige Star Trek film, Star Trek Into Darkness (2013), vond ik zelfs wat tegenvallen en ik hoop dat ze voor de komende film rekening zullen houden met een aantal kritieke punten om de franchise opnieuw op de sporen te zetten.

Roberto Orcin die nu waarschijnlijk in een zware depressie zit, zal nog steeds betrokken zijn bij de productie als producer. Iets wat heel pijnlijk moet zijn om dan het werk te superviseren van een andere regisseur. De release van Star Trek staat nog altijd op 2016, ik ben benieuwd of alles houdbaar blijft. Mijn gevoel is dat ze geen zwaargewicht van een regisseur zullen aanstellen die alles naar zijn hand zal willen zetten en de gehele productie overhoop zal halen, maar eerder een ander aanstormend talent die mits kleine aanpassingen bereid zal zijn om te werken binnen een vooropgesteld kader. We zullen binnenkort wel zien of ik gelijk heb.

***Related Post***
29/06/2014: Star Trek 3 zal nauwer aansluiten bij de serie
01/09/2013: Star Trek Into Darkness review
29/04/2013: Star Trek Into Darkness posters
06/01/2010: Top 10 Beste en Slechtste films van 2009
01/09/2013: Star Trek vs Star Wars

2 Comments

  1. Stibbe

    Dat ze een goeie regisseur nemen en hun releasedatum opschuiven. Ik sta hier toch niet echt op te wachten.

    Reply
  2. bjorn

    Ik snap niet waarom JJ de film zelfniet kan regisseren. Star Wars zit toch momenteel in post-productie?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *