Jean-Claude Van Damme tekent voor Kickboxer remake

De Bloodsport remake zal nog niet voor morgen zijn, maar blijkbaar zouden de plannen voor een Kickboxer remake wel in een versnelling komen. De reden waarom Kickboxer (2015) plots in een stroomversnelling is geraakt heeft te maken met de deelname van Jean-Claude Van Damme die uiteindelijk Tony Jaa ging vervangen die eerder aan deze remake was verbonden. Tony moest uiteindelijk opstappen omwille van agenda problemen.

kickboxer_1989_poster.jpg

Korte inhoud: Kurt Sloan (Alain Moussi) is begeleider van zijn broer David (Georges St-Pierre), de Amerikaans kampioen kickboxing Eric Sloan. Wanneer Kurt ziet dat zijn broer door de Thaise kampioen Tong Po (Dave Bautista) verlamd raakt, zweert Kurt op wraak. Met de hulp van de trainer (Jean-Claude Van Damme), die in een afgelegen gebied in Thailand leeft, traint Kurt voor het gevecht van zijn leven.

Nog een geluk dat JCVD altijd wel bereid is om zijn nek uit te steken voor een vette paycheque. En gezien hij de hoofdacteur was van de originele Kickboxer (1989) is het misschien nog zo geen slecht idee om hem terug te zien als trainer. Deze productie zal in ieder geval een stuk rendabeler zijn, want ook al zijn niet alle films van Van Damme geslaagde actiefilms, hij wordt nog steeds op handen gedragen door zijn fans en de meeste van zijn films blijven succesvol (inclusief Expendables 2).

De scenarist is de nobele onbekende Dimitri Logothetis die nog geen enkele film van belang heeft geschreven. Je zou denken dat hij dan zal bijgestaan zijn door een bekwaam scenarist. Nope, hij wordt vergezeld door het groentje Jim McGrath. Het lijkt er wel op dat ze willen besparen op het script en gewoon het originele scenario als leidraad zullen nemen… met een niet-Thaïse trainer dan wel.

Het enige positieve naast JCVD is dat de regisseur van dit project John Stockwell is die in het verleden bewezen heeft (Into the Blue, Blue Crush, Turistas) toch een bekwame regisseur te zijn…ook al heeft hij ook zijn mindere momenten. Ik denk dan aan die Halle Berry film, Dark Tide (2011).

Benieuwd hoe Stockwell de film zal aanpakken en hoe groot zijn filmbudget zal zijn, zeker voor een remake waarop niemand echt staat te wachten. Maar nu Van Damme terug van de partij is, krijg je toch opnieuw iets meer legitimiteit. De film zal volgend jaar in de bioscoop komen.


Kickboxer 2015 remake animated pictureKickboxer 2015 remake animated picture
Kickboxer 2015 remake animated pictureKickboxer 2015 remake animated picture
© Splendid Film

Update 06/12/2014: Een paar dagen nadat Van Damme werd gecast is nu bekend dat ook het Thaise model en actrice Sara Malakul Lane gecast is voor de film. Lane is geen slechte actrice, maar ze heeft in een pak waardeloze films gespeeld met B-regisseur die nauwelijks enig besef hebben van hoe ze een acteur moeten dirigeren. Anderzijds is het een behoorlijk knappe scream queen. Deze remake wordt beter met de dag!

2 Comments

  1. Jan

    You have to be F’ing kidding me ?!?

    Reply
  2. Gleny Boy

    Dat is een eeuwigheid dat ik die film heb gezien. Puur jeugdsentiment. Ik hoop dat ze het met die remake niet gaan verknallen. Ik weet nog dat ik na het zien van Kickboxer, heel stoer ging gaan kickboksen, wat uiteindelijk resulteerde in een gebroken deur, een pijnlijke kuit en veel traantjes.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *