Rocky spin-off rond de figuur van Creed in de maak

Het nieuws van de dag is dat ze uiteindelijk werk zullen maken van de Rocky (1976) spin-off waar al een tijdje sprake van is. Het gaat over een film rond Adonis Creed, de kleinzoon van de bokskampioen Apollo Creed, die in de filmversie werd vertolkt door Carl Weathers. Creed (2015) zou geregisseerd worden en geschreven door Ryan Coogler.

apollo_creed.jpg

Creed zou vertolkt worden door Michael B. Jordan, die we nog kennen van Chronicle (2012) en Fruitvale Station (2013). In de film zou ook een rol weggelegd zijn voor Sylvester Stallone, die waarschijnlijk weer de rol van mentor zal spelen. Er is op dit ogenblik nog geen sprake om Carl Weathers te casten, wiens personage het leven liet tegen Drago in Rocky IV (1985).

Bij de tegenstanders van Creed zouden echte boksers gecast worden, zoals Andre Ward en Tony Bellew (pic). De rol van Ward zou nog niet bekend zijn, maar Bellew – de Britse bokser – zou de grote rivaal van Creed zijn. De film zou volgend jaar in productie gaan en ergens eind 2015 in de zalen draaien.

Ik ben hier wel benieuwd naar. De regisseur heeft met Fruitvale Station bewezen dat hij een verhaal kan vertellen en ik verwacht ook een veel betere prent dan die laatste Rocky films, waar toch behoorlijk veel slijt op zat. Stallone heeft meegewerkt aan het script, maar deze keer draait het verhaal niet rond hem, maar wel rond Creed, en dat maakt alles wel een stuk interessanter (lees: nieuwer).

Ik denk dat ze na Rocky Balboa (2006) toch niet meer verder konden. Het verhaal was al voor de zoveelste keer uitverteld en uitgemolken. Met deze spin-off kunnen ze de nostalgie behouden, maar alles over een andere boeg gooien. Nu maar hopen dat ze Carl Weathers ook over de brug kunnen halen, al was het maar voor een flash-back sequentie.

Picture Carl Weathers © United Artists


*** Rocky Balboa vs Apollo Creed press conference ***

***Related Post***
03/07/2015: Creed trailer blaast nieuw leven in de Rocky franchise

2 Comments

  1. Brix

    Nogal goe dat ze die twee ouwe rotten niet opnieuw in de ring willen zetten.

    Reply
  2. Bruno Yakhlef

    Kan ook niet he, Apollo Creed overleed na een gevecht met Ivan Drago.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *