Clive Barker werkt aan Hellraiser reboot

De fans van horror-auteur Clive Barker (myself included) mogen beginnen aftellen naar die langverwachte Hellraiser (1987) remake, want de schrijver zou een tweede draft van het script voor een nieuwe Hellraiser (201?) film aan Bob Weinstein hebben overhandigd, en het zou een vrij losse interpretatie zijn van de originele film.

hellraiser_clive_barker_remake.jpg

Barker zei in een interview op Bloody Dusgusting: “Je zou het kunnen omschrijven al seen reboot, ook al heb ik nooit precies begrepen waarvoor de term staat. Het lijkt iets frisser in de oren te klinken als een gewone ‘remake’. De film begint eigenlijk op Devil’s Island. Ik zou terug willen inhaken op het Hellraiser verhaal met de Fransman Lemarchand die een mysterieuze doos ontdekt die Pinhead ontwaakt. Ik vroeg me af wat er met hem gebeurd zou zijn. Hij zou evengoed naar Devil’s Island gebracht zijn en ik vond dat wel een leuke locatie om de film te beginnen. We wachten nog op het groen licht van Bob.”

Blijkbaar zou er een contract zijn waarbij Dimension de rechten op Hellraiser behoud zolang ze op regelmatige basis een film uitbrengen. Dit is meteen ook de reden waarom er zoveel bescheten sequels bestaan, waarvan het bekijken ervan al een foltering op zich is. Een film is Hellraiser: Revelations (2011) is iets waar enkel Pinhead van opgewonden raakt. Maar als dit allemaal uiteindelijk leidt naar een nieuwe Hellraiser in regie van Clive Barker, ook al is het een remake, komt misschien nog alles op zijn pootjes.

Persoonlijk zou ik het een interessant idee vonden mochten ze naar de roots willen gaan over het ontstaan van de doos. Ik zou er ook niets op tegen hebben mocht er een andere regisseur het script van Barker verfilmen. Het is toch al een hele poos geleden dat de man nog achter een camera heeft gestaan en de ‘filmtechniek’ heeft ondertussen niet stil gelegen. Het was geleden van 2007 dat er al sprake was van een reboot, maar nu zou er dus echt wel iets bewegen aan het horrorfront. Laten we het hopen dat er nog eens een deftige Hellraiser het daglicht ziet.

© RCV Home Entertainment

***Related Post***
09/05/2007: Hellraiser krijgt een facelift…met weerhaken

4 Comments

 1. Pieter-Jan

  Is zo één van die weinige film-series waarvan het origineel minder goed is dan de sequel. De derde Hellraiser vond ik zelfs nog beter. De rest vond ik de moeite niet.

  Reply
 2. Brix

  Clive Barker heeft toch voldoende boeken om te verfilmen, waarom nog een Hellraiser als er al 9 bestaan?

  Reply
 3. Shifty

  Barker heeft ooit laten weten dat Hellraiser: Revelations eigenlijk niet in het rijtje behoort.

  Reply
 4. Daan

  Laten we hopen dat de Weinsteins er geen PG13 film van maken. Maar inderdaad, er zijn toch voldoende boeken van Clive Barker, waarom dit concept blijven uitzuigen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.