Rabies (2010) ** Blu-ray review

De cover van Rabies / Kalevet (2010) van Aharon Keshales en Navot Papushado, sloeg me om de oren met superlatieven. De eerste Israelische slasher zou zeker de moeite waard zijn. Het is een slasher maar dan niet in de echte zin van het woord. Hoewel de ene na de andere dood valt. Pardon, niet dood valt, maar afgeslacht wordt.

rabies_kalevet_2010_blu-ray.jpg

Korte Inhoud: Een groepje tieners verdwaald in een natuurpark met bos (duuuuh!). Twee jongens en twee meisjes van het sois-belle-et-tais-toi-type. Al heeft de brunette echt wel ballen aan haar lijf. En in dit soort films moet dat best op alle vlakken zo zijn. Scream-girls moeten nu eenmaal behalve een stem om je trommelvliezen te laten scheuren ook nog visueels iets te bieden hebben. De oorspronkelijk Russische actrice Ania Bukstein heeft die. Al wordt er in de film van haar gil-talenten geen gebruik gemaakt.

Ze botsen er op een gast wiens zus in een put gevallen is, die een val van een psychopaat lijkt te zijn.
Samen gaan ze op onderzoek. De twee meisjes wachten ondertussen op de politie. De politieagenten blijken echter ook twee idioten te zijn elk met hun problemen. Ondertussen is er ook nog een boswachter met zijn hond die het pad kruist van bepaalde personages.

Als ik het allemaal mocht geloven zou het niet de zoveelste groepje-tieners-verdwaald-en-opgejaagd-door-een-mysterieuze-killer-film zijn. Op dat vlak is de plot inderdaad anders dan anders. Toch overtuigde deze film mij niet. Misschien ben ik te oud? Al is het duidelijk dat dit soort films vooral bedoeld zijn voor een jong publiek. Dit soort films zal hen misschien kunnen bekoren. Als ik dergelijke films bekijk verwacht ik toch wat bloedstollende momenten. Hoe grappig de context ook kan zijn. Van humor is hier zelfs geen sprake, of ik zou de zwakke pogingen tot, even moeten opsommen. De Amerikaanse horror is dan misschien teveel popcorn, dat format werkt nog het beste: bloed, tieten en humor. Alles wat in Rabies ontbreekt en het is wat mij betreft gewoon niet spannend! Geen horror whatsoever! In ieder geval is de film deze maand bij ons uitgebracht op DVD en Blu-ray.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 22 oktober 2014

 


*** Rabies / Kalevet trailer ***

3 Comments

 1. Margot

  Ziet er anders wel leutig uit, weliswaar van de verstand-op-nul soort.

  Reply
 2. brix

  Hopelijk is onze eerste slasher (Welp) een stuk beter. Hoewel, het is een Kinderen Toegelaten film, dus het zal waarschijnlijk niet veel soeps zijn.

  Reply
 3. Shifty

  Elk begin is moeilijk zeker …

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.