David Lynch verlaat de nieuwe Twin Peaks reeks

Voor diegene die zich nog de laatste aflevering (episode 29) van “Twin Peaks” (1990-1991) voor de geest kunnen halen zullen zich nog de scene herinneren met Laura Palmer (Sheryl Lee) die in de ogen van Agent Cooper (Kyle MacLachlan) kijkt in de Red Room en hem de volgnde belofte maakt: “I will see you again in 25 years.” (video)

Het lijkt er dus op dat Laura haar woord zal houden want David Lynch en Mark Frost hebben aangekondigd via Twitter om nog 9 episodes uit te werken voor een 2016 release. Als het op de kop 25 jaar moet zijn zouden ze de serie moeten uitbrengen op 10 juni 2016, iets waar ze waarschijnlijk naar toe werken.

Variety maakt duidelijk dat het niet om een reboot of remake zou gaan. De nieuwe episodes zouden zich afspelen in een hedendaags tijdskader, volgend op de gebeurtenissen van het tweede seizoen. We zullen dus wel het verhaal en karakters moeten heropfrissen, want het is dus echt wel een poos geleden. Een paar maanden geleden hadden we met een Facebook bericht al melding gemaakt van een reünie, naar aanleiding van het uitbrengen van de Twin Peaks Blu-ray Box. Blijkbaar hebben ze die dag ook een aantal beloften gemaakt. Voor de fans zijn het in ieder geval hoogdagen na dit nieuws!

Het nieuws komt eigenlijk niet als een verrassing, want ik denk dat ze er ondertussen al 2 jaar over zitten te praten, maar nu is Twin Peaks seizoen 3 dus zo goed als officieel. De serie zal opnieuw in handen komen van het Showtime netwerk, die ook al “Masters of Sex” uitbrengen en “Homeland”. Het nieuwe seizoen zou zowel een deel van de oude cast terugbrengen, alsook nieuwe acteurs introduceren. Maar de casting-beslissingen zullen pas in 2015 van start gaan. Het zal tevens noodzakelijk worden, want bepaalde acteurs, zoals Frank Silva in de rol van Killer Bob, zijn niet meer. Wat we ook al weten is dat David Lynch opnieuw alle 9 episodes zelf zou regisseren. Hey zou leuk zijn mocht Angelo Badalamenti nog een aantal nummers willen schrijven, maar de componist zal bijna 80 jaar zijn in 2016, dus vermoed ik dat misschien wel een nieuwe componist zal aangesproken worden. Maar dat is pure speculatie van mijn part. Wordt in ieder geval vervolgd …

Update 06/04/2015: Regisseur David Lynch heeft beslist geen nieuwe reeks van ‘Twin Peaks’ te zullen regisseren. Dit nieuws maakte hij bekend via Twitter. Lynch raakte het met de Amerikaanse tv-zender Showtime niet eens over zijn verloning, maar zegt dat het project mogelijk wel zonder hem verdergaat. “Showtime heeft de stekker niet uit ‘Twin Peaks’ getrokken, maar na een jaar en vier maanden ben ik vertrokken omdat er niet genoeg geld werd geboden om het script uit te voeren zoals ik vond dat het moest uitgevoerd worden”, klinkt het via Twitter. “Dit weekend ben ik acteurs beginnen opbellen om ze te laten weten dat ik niet zal regisseren. Ik hou van de wereld van ‘Twin Peaks’ en wou dat het anders gelopen was.” Showtime hoopt dat Lynch zich alsnog zal bedenken. “Zijn mededeling stelt ons teleur, omdat we geloofden dat we tot een oplossing zouden komen”, luidt het in een persbericht. “Showtime houdt ook van de wereld van ‘Twin Peaks’ en we blijven hopen dat we de serie in al zijn glorie kunnen terugbrengen, met beide buitengewone schrijvers – David Lynch en Mark Frost – aan het roer.”

***Related Post***
07/06/2014: Top 50 Beste TV-series


*** A special TWIN PEAKS announcement ***

2 Comments

  1. Daan

    Yesss !! Ik hoor het graag 🙂

    Reply
  2. jill

    Ja ik wacht met smart

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.