Dracula Untold legt een Monster Crossover film weer op tafel

Producente Alissa Phillips heeft grootse plannen indien Dracula Untold (2014) een box-office succes blijkt te zijn en minstens 200 miljoen kan ophalen in zijn wereldwijde bioscooprelease. De film is bij ons deze week in première en komt op 10 oktober uit in de States. Een mogelijke sequel lag al in het verschiet, maar nu duiken berichten op dat een Universal monster crossover terug op tafel ligt. Met ‘Universal Monsters’ bedoelen we de monsters die door Universal Studios in de periode van 1923 tot 1960 werden opgevoerd (The Hunchback of Notre Dame, The Phantom of the Opera, Dracula, Frankenstein, The Mummy, The Invisible Man, The Wolf Man en Creature from the Black Lagoon).

dracula_untold_2014_review_poster2.jpg

Ook al hebben wij er van genoten is het verre van zeker dat deze Dracula reboot een massa bioscoopbezoekers zal kunnen aantrekken. Neem nu The Drop (2012), die wij ook al hebben bewierookt en waar de pers in binnen- en buitenland er vrij positief over zijn, sputtert aan de box-office en lijkt zelfs te gaan floppen. Dracula Untold is uiteraard meer mainstream en zou op z’n minst 100 miljoen moeten ophalen (wat het equivalent is van zijn productiebudget), ook al zijn succesvolle kaskrakers met minder bekende acteurs in de hoofdrol (zoals Guardians of the Galaxy) zijn spijtig genoeg op één hand te tellen. En Luke Evans is nu niet meteen en publieks-magneet, …ook al zou dit met deze film kunnen veranderen.

Maar stel dat het publiek massaal voor de charmes van Vlad III vallen, dan wil Universal werken aan een monsters-crossover, net zoals we dat hebben met onze comic-superhelden (The Avengers, Justice League) en binnenkort ook in het sprookjes-genre (Into the Woods). Scenarist Alex Kurtzman zou binnenkort al met zijn reboot willen beginnen van The Mummy (2016), die hij ook zelf wil gaan regisseren, en Paul McGuigan is bezig met zijn Frankenstein (2015) waarin James McAvoy de rol van Victor Frankenstein kreeg toebedeeld en Daniel Radcliffe deze van Igor.

Het is niet de eerste keer dat ze een monster crossover in elkaar hebben gestoken, of hebben jullie dat gedrocht van een Van Helsing (2004) al verdrongen. In tegenstelling tot een soort hommage van de meest iconische monsters uit onze filmgeschiedenis, werd het een idiote en vervelende parodie. Er waren in het verleden ook plannen voor een serial-killer crossover met Freddy Krueger, Jason Voorhees en Michael Myers, mazar het resultaat was het ondermaatse Freddy vs. Jason (2003). Maar mits de makers met iets meer ernst, creativiteit en vernuft voor de dag komen – zoals dat het geval was bij Dracula Untold en hopelijk ook bij The Mummy en Frankenstein, zou een dergelijke ensemble film wel eens potten kunnen breken. Wij kijken er in ieder geval naar uit.

***Related Posts***
22/09/2014: Dracula Untold filmbespreking
06/09/2014: Dracula Untold is een mix van fictie en historie

3 Comments

  1. Vince

    Ik heb Van Helsing nog altijd niet verteerd dus voor mij hoeft het echt niet.

    Reply
  2. Kristoffel

    Ik ga em dit weekend gaan zien. Ben benieuwd. Heb er ook al veel goeds van gelezen. Wat betreft die monster crossover, why not, tenminste als ze niet van plan zijn de voltallige Universal collectie in één film te proppen.

    Reply
  3. Steven

    Geen hoogvlieger maar vere van een slechte film. Duiznd en 1 keer beter dan I Frankenstein!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *