Nieuwe Maps to the Stars trailer van David Cronenberg

Hier is de trailer van de nieuwe David Cronenberg film, Maps to the Stars (2014). In dit satirisch drama volgen we Julianne Moore, een vergane Hollywoodster die nog steeds in de schaduw leeft van haar succesvolle en beroemde moeder, en Mia Wasikoska die voor haar werkt. Wat me vooral is opgevallen was hun leuke Hollywood banner.

maps_to_the_stars_2014_poster.jpg

Korte inhoud: De familie Weiss is een archetypische Hollywood dynastie: vader Stafford (John Cusack) is een analist en coach, die een fortuin heeft gemaakt met zijn zelfhulpboeken; moeder Cristina (Olivia Williams) houdt zich hoofdzakelijk bezig met het sturen van de carrière van hun zoon Benjie (Evan Bird), een 13-jarig kindsterretje. Eén van Stafford’s klanten is Havana (Julianne Moore), een actrice die droomt van een remake te maken van de film waarin haar moeder, Clarice (Sarah Gadon), in de jaren ’60 furore mee maakte. Clarice is nu dood en visies van haar achtervolgen Havana ’s nachts … Komt daar nog bij dat, Benjie net uit een rehab programma komt en zijn verminkte zus Agatha (Mia Wasikowska) was onlangs vrijgelaten uit een sanatorium waar ze werd behandeld voor criminele pyromanie. Ze is tevens bevriend met de limo-chauffeur Jerome (Robert Pattinson) die ook een aspirant acteur is.

Het ziet er uit als een eigenzinnige kijk op de Hollywood sterren, iets wat we wel van een Cronenberg kunnen verwachten. De regisseur is verzot op het ontrafelen van de psychologisch complexe natuur van geflipte karakters. Ik was niet verzot op Cosmopolis (2012) omdat het een consistent verhaal miste en vond Pattinson allesbehalve overtuigend. Hier heeft de acteur een tweede kans gekregen en hopelijk heeft de regisseur ook zijn A-game meegebracht. Ik blijf een fan van zijn werk. Hij is één van die weinige regisseurs die ons met elke film weet te verrassen, en meestal in positieve zin…ook al ben ik na het zien van de trailer toch niet 100% overtuigd. Julianne Moore, die in Cannes de prijs won voor Beste Actrice, lijkt er in bepaalde scènes toch net iets over en de fotografie ziet er al even saai uit als een recente Woody Allen film. Zou hij het punt in zijn carrière hebben bereikt waar hij zelfs geen moeite meer doet? Laten we hopen dat ik er naast zit.


maps_to_the_stars_2014_pic01.jpgmaps_to_the_stars_2014_pic02.jpgmaps_to_the_stars_2014_pic03.jpg
© Film1

Het script komt van Bruce Wagner die een wel heel bizar parcours heeft als acteur en scenarist van uiteenlopende filmprojecten, maar 6 jaar lang uit de picture is verdwenen. Toch denk ik niet dat hij al die tijd is bezig gweest met het uitwerken van dit script. Cronenberg’s vorige film, Cosmopolis heeft 20 miljoen dollar gekost en slechts 6 miljoen wereldwijd opgebracht – misschien wel dé grootste flop uit zijn carrière. Deze keer werd het budget nog maar eens naar beneden herzien naar 15 miljoen dollar. Maps to the Stars speelt nog in de Actor’s Studio in Brussel, de Sphinx in Gent en de Cityscoop in Roeselare. Ik zou niet al te lang meer wachten als jullie deze film nog willen oppikken. Dit weekend ga ik deze in ieder geval gaan zien.


*** Maps to the Stars trailer ***

5 Comments

 1. Daan

  Het is van Cronenberg, kan niet slecht zijn.

  Reply
 2. Boyo

  Naar mijn bescheiden mening heeft Cronenberg zijn touch verloren. Ik vond de onderkoede ‘History of Violence’ en ‘Eastern Promises’ nog wel verdienstelijke films, ook al probeerden ze net iets te hard om anders te zijn.
  Cosmopolis was dan weer onbekijkbaar en pretentieus. Gewoon verschrikkelijk.

  Reply
 3. jeffrey

  A Dangerous Method vond ik ook maar en saaie bedoening, maar zijn films blijven hoe dan ook interessant.

  Reply
 4. Quantum

  Ik hield van Cosmopolis, maar dan vind ik al zijn films wel goed. Spider is gewoon een meesterwerk maar bijna iedereen heeft die film al vergeten.

  Reply
 5. Thibaut

  Cosmopolis is gebaseerd op een uitstekend boek van Don DeLillo. Snap tevens niet waarom Cronenberg zo nodig het einde wou veranderen. Boek is veel beter.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *