Taylor Kitsch moet kiezen tussen The Raid remake of True Detective 2

De carrière van de stoere 35-jarige Canadese stud Taylor Kitsch is niet meteen gelopen zoals verwacht. Het begon allemaal beloftevol met zijn rol als de jonge football speler in de serie “Friday Night Lights” (2006-2011), en toen werd hem de rol van zijn leven aangeboden in de nieuwe potentiële 250-miljoen-dollar-blockbuster, John Carter (2012) van Andrew Stanton. Dit Star Wars-achtige science-fiction epos werd uiteindelijk een gigantische flop, en sindsdien is het voor de acteur niet meer goed gekomen.

taylor kitsch,true detective,the raid redemption,the raid,the raid 2 berandal,battleship,lone survivor,friday night lights,peter berg,john carter,savages,the grand seduction,frank grillo,patrick hughes,gareth evans,brad ingelsby,andrew stanton

Nadien verzeilde hij op een oorlogsboot op aanraden van de maker van Friday Night Lights, Peter Berg. Spijtig genoeg werd deze op een boardgame gebaseerde 210 miljoen dollar prent Battleship (2012) met Brooklyn Decker (pics) en Rihanna (pics), niet alleen een flop, maar teven een vervelende en saaie bedoening. Je zou denken dat een publiek die verzot is op leeghoofdige actie zoals die Michael Bay Transformers-toestanden, deze troep ook wel lusten … niets was minder waar.

The word was out… dat Taylor Kitsch niet bankable was. Zelfs Oliver Stone kon van hem geen ster maken met Savages (2012), die bij overmaat van ramp met zijn kleiner budget van 45 miljoen dollar én zijn sterren-cast (Benicio Del Toro, Salma Hayek, Blake Lively) ook nog eens een flop werd. Je zou denken als studio: three strikes you’re out ! En dat werd het eigenlijk ook, want Taylor werd dan maar terug verkast naar zijn geboorteland voor de low budget film The Grand Seduction (2013) die niemand heeft gezien, en later kreeg hij ook een rol in Lone Survivor (2013), alweer van Peter Berg, die zelfs bij ons geen release had gekregen.

Dan maar de remake-markt zullen de managers van Kitsch gedacht hebben. Als je in Hollywood “the looks” hebt om een ster te worden, heb je geen andere keuze om te blijven proberen. En volgens de mensen van The Wrap zou hij nu getipt worden om een rol te vertolken in de remake van The Raid: Redemption (2011), aan de zij van Frank Grillo (The Grey, Warrior, The Purge: Anarchy). De site maakt ook meteen duidelijk dat het voor de acteur geen eerste keuze is, en dat hij op dit moment nog in blijde verwachting is om gecast te worden in het tweede seizoen van de stand alone serie “True Detective” (2014), één van de Beste TV-series ooit gemaakt. Laten we hopen dat de makers van de serie hem uit het slop willen helpen, in plaats van hem naar verdoemenis te sturen bij die vrij idiote remake van een geniale actieprent van Gareth Evans die nog geen 3 jaar oud is en absoluut geen facelift van doen had! In ieder geval is het voor de acteur een opsteker, die momenteel zijn tijd zit te verdoen met kortfilms en tv-films.


friday_night_lights_tv-series_poster.jpgjohn_carter_2012_poster02.jpgbattleship_2012_poster.jpgsavages_2012_poster.jpglone_survivor_2013_poster.jpg

Met of zonder Kitsch wordt The Raid (2015) remake toch een feit. De film zal geregisseerd worden door Patrick Hughes (The Expendables 3) en geschreven door sociaal-drama-scenarist Brad Ingelsby (Out of the Furnace, The Dynamiter). Gareth Evans zelf laat het niet aan zijn hart komen, want hij heeft ondertussen een succesvolle sequel gemaakt met The Raid 2: Berandal (2014)…die binnenkort waarschijnlijk ook een remake zal krijgen gezien Amerikanen liever geen ondertitels lezen.

3 Comments

  1. Boyo

    Wat is die fascinatie van Hollywood voor Taylor Kitsch ?? Ik snap het niet.

    Reply
  2. Ace

    Dus als ik het goed begrepen heb zullen we binnenkort een Amerikaanse versie hebben van een film waar een stelletje SWAT leden gebruik maken van vechtsporten om drugs-terroristen te verslaan. Is dat wat er gebeurt in de States? WTF !
    De regisseur van de originele versie van The Raid was trouwens een Brit die wel wist dat dit verhaal enkel en alleen in het verre Oosten relevant zou zijn.

    Reply
  3. Thibaut

    Hmm… kiezen tussen een instant cult classic tv-serie en een B-remake waarop niemand zit te wacht …hmmm, niet simpel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *