Eerste trailer Exodus: Gods and Kings van Ridley Scott

En hier is dan de eerste trailer van Exodus: Gods and Kings (2014), de nieuwe film van Ridley Scott. Dit is echter nog geen officiële release van Fox en bijgevolg zou het kunnen dat onderstaande trailer snel offline gezet zal worden. Wees er dus bij de kippen bij om deze alsnog mee te pikken.


exodus_gods_and_kings_2014_poster01.jpgexodus_gods_and_kings_2014_poster02.jpgexodus_gods_and_kings_2014_poster03.jpg

Korte inhoud Mozes (Christian Bale) werd als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en werd gevonden door de dochter van de Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie samen met toekomstige Farao Ramses II (Joel Edgerton). Maar wanneer hij een brandende doornstruik ziet die met de stem van God sprak raakt Mozes ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden van de slavernij, wat leidde tot het splijten van de Rode Zee en een veertigjarige pelgrimstocht door de woestijn op zoek naar het Beloofde Land.

Ik weet niet wat jullie hierover denken maar ik ben toch wel wat teleurgesteld in deze eerste trailer, ook al hebben we hier te maken met een teaser trailer die FOX waarschijnlijk op onofficiële manier eens wil gaan uittesten om nadien de nodige correcties aan te brengen. Om te beginnen heb ik moeite met de make-up. Alles lijkt er heel fake opgeplakt en voor geen minuut heb ik het gevoel dat ook maar één personage geloofwaardig overkomt, en al zeker Ramses zelf niet. Een andere zaak wat me stoort is de theatraliteit. Ik verwachte misschien een iets meer realistische benadering van het personage en geen nieuwe bigger budget versie van The Mummy (1999).


exodus gods and kings animated pictureexodus gods and kings animated picture
© 20th Century Fox Home Entertainment

Maar als er één hedendaagse regisseur is die weet wat “episch” betekent (in tegenstelling tot die kerel), dan is het wel Ridley Scott. Zijn taferelen zien er weer bijzonder groots uit en samen met de opzwepende muziek van Celtic Fire die hier een cover brengen van ‘Belfast Child’ van Simple Minds. Scenarist Steven Zaillian (Shindler’s List, American Gangster) is ook niet van de minste. Ik ben dus nog altijd hoopvol dat dit tweede Bijbelverhaal uit 2014 – naast Noah (2014) – nog wel zal bijdraaien in nieuwe trailers. Een leuke aanwinst voor deze prent is uiteraard Sigourney Weaver, maar ook John Turturro. Ook al hadden ze misschien beter ingezet op meer Zuiderse typen in plaats van blanke acteurs met teveel make-up. Andere namen die in het oog springen zijn Indira Varma (Rome, Game of Thrones), Maria Valverde (The Weakness of the Bolshevik) en de Iraanse Golshifteh Farahanie (Body of Lies).

En binnenkort zou Ridley Scott zijn tanden zetten in een ander bijbelverhaal. Scenarist Jonathan W. Stokes zou reeds bezig zijn met een script rond de figuur van Koning David. Exodus: Gods and Kings zou op 17 december 2014 bij ons in de bioscoop moeten uitkomen.

*** Exodus: Gods and Kings trailer ***

7 Comments

 1. Gleny Boy

  Mochten er plots aliens opduiken, zoals in Noah, dan zal Ripley ze wel de baas kunnen 🙂

  Reply
 2. Ace

  Na Robin Hood, Prometheus en The Counselor een nieuwe slag in het water voor Scott.

  Reply
 3. Chrostiphe

  Sorry, ziet er een stuk beter uit dan “The Mummy”, maar alweer een stijve Christian Bale en inderdaad met overvloed aan make-up gepoederd. Ik kan juist alleen maar hopen dat ze alles zo realistisch mogelijk in beeld hebben gebracht zoals Prometheus (ok, verhaal mag mocht een paar punten omhoog). Laten we hopen op een film a la Gladiator. Ik geef hen het voordeel van de twijfel.

  Reply
 4. Shifty

  Lap, is offline !

  Reply
 5. Kons

  Met dank aan mij hebben jullie een nieuwe versie 🙂

  Reply
 6. Thibaut

  King David?! Waar blijft zijn Monopoly film, die Brave New World met DiCaprio of zelfs Blade Runner 2?

  Reply
 7. Margot

  Een blue eyed Ramses ! Wie heeft hier de casting gedaan :))

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *