Jonah Hill en Channing Tatum zijn terug voor 22 Jump Street

Binnenkort worden we verwend met een sequel op 21 Jump Street (2012), wat op zich een nog wel leuke komedie was, gebaseerd op een populaire tv-serie. De trailer van 22 Jump Street (2014) ziet er in ieder geval al veelbelovend uit.

22_jump_street_2014_poster001.jpg

Korte inhoud: Nadat ze (voor de tweede keer) de middelbare school hebben doorlopen, staan er grote veranderingen op til voor de officieren Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum). Deze worden aangeduid om opnieuw undercover te gaan, maar deze keer op de plaatselijk universiteit. Hun partnerschap wordt deze keer echt wel op de proef gesteld wanneer Jenko er zijn soulmate lijkt te ontmoeten en Schmidt een relatie lijkt te beginnen met Maya (Amber Stevens). Maar op de school is er iemand die gevaarlijke drugs dealt en deze is nog steeds op vrije voeten. De twee mannen moeten er niet alleen in slagen de daders te klissen maar ook een volwassen partnerschap uit te bouwen, want geen evidente zaak blijkt te zijn. Als deze twee late adolescenten kunnen groeien van eerstejaarsstudenten in echte mannen, dan is deze universiteitsdoop het beste wat hen ooit is overkomen.

Niemand had verwacht dat dit duo eigenlijk met elkaar zou passen, maar Jonah Hill en Channing Tatum vullen mekaar wel goed aan, ook al komen de meeste grappen van Jonah. Maar zo heb je in vele actie-duo’s wel een komische helft en een meer fysieke wederhelft. Ik denk dan aan de twee flikken in Beverly Hills Cop, het duo in 48 HRS, zelfs Rush Hour en Lethal Weapon beantwoorden aan deze formule.

Adaptaties van tv-series hebben in het verleden niet altijd evenveel succes gehad, en diegene die uiteindelijk wel slagen in hun opzet zijn de films die zichzelf niet al teveel au serieus nemen. Ik denk dat aan Starsky & Hutch, cHarlie’s Angels en The A-Team, drie films die hebben ingezet op de humor (de ene met al iets meer succes dan de andere). Ik ben benieuwd of we al evenveel plezier zullen beleven met de sequel als met het origineel. De film komt op 2 juli 2014 bij ons in de bioscoop.


*** 22 Jump Street trailer ***

2 Comments

  1. Thibaut

    Gebeurt ook niet alle dagen dat de sequel beter is dan de eerste film. Ben benieuwd.

    Reply
  2. Al DeNiro

    Ik heb me best wel geamuseerd bij de eerste film dus ga ik deze ook wel goed vinden. Jonah Hill is super!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *