George Clooney kandidaat gouverneur van Californië in 2018

Het zat er al een beetje aan te komen maar nu zou het dus min of meer officieel zijn; de Democraten in Amerika hebben hun zinnen gezet op George Clooney als nieuwe gouverneur van Californië in 2018. The Mirror schrijft dat de 53-jarige Hollywoodster enorm populair is bij de Democraten. Clooney zou ook politieke ambities hebben en wie beter dan dat hij de stem van Hollywood zou vertegenwoordigen in navolging op zijn collega-acteur Arnold Schwarzenegger en in een ver verleden tevens Ronald Reagan.

george_clooney_gouvernor_2018.jpg

Eerder was al bekend dat Clooney zich actief wou inzetten voor de komende presidentsverkiezingen. Dat deed hij in 2012 ook; toen trad hij op om zijn steun uit te spreken voor Barack Obama, waarmee hij bevriend is. Hij wou zich toen niet kandidaat stellen omdat hij vond dat de Obama ook de meest intelligente keuze was. En nu de acteur verloofd is met mensenrechtenadvocate Amal Alamuddin (pic), wordt het politieke imago van de steracteur steeds sterker. “Amal staat in schril contrast met de meeste vriendinnen van George. Ze is enorm intelligent en dat doet het goed mocht ze ooit First Lady worden”, vertelt de bron.

Hoewel zijn agentschap Georges politieke ambities niet kon bevestigen, meldden vrienden dat hij lange termijnprojecten in Hollywood afhoudt zodat hij zich kan richten op zijn politieke ambities. Mocht George Clooney het lukken in 2018 gouverneur van Californië te worden, dan is hij de eerste Democratische acteur die dat ambt bekleedt. Clooney had in The Ides of March (2011) al de rol vertolkt van een niet zo goedaardige democratische gouverneur van Pennsylvania die strijd moest leveren tegenover de concurrerende senator van Arkansas.

Het eerst volgende project met Gerorge Clooney wordt de science-fiction prent Tomorrowland (2015), niets te maken met het wereldbekende uitverkochte festival bij Boom met zijn 350’000 bezoekers die op 25 juni 2014 weet of het effectief op 18-19-20 juli en 25-26-27 juli de toelating zal krijgen voor hun festiviteiten of het gedwongen wordt door 7 verzuurde klagers en een paardenkop het faillissement aan te vragen. De film is in regie van Brad Bird (Mission: Impossible – Ghost Protocol , Ratatouille, The Incredibles) en vertelt het verhaal van Frank (George Clooney) en Casey (Britt Robertson) die naar een plaats reizen ergens in tijd en ruimte bekend als Tomorrowland, waar hun acties rechtstreeks invloed hebben op de wereld en zichzelf. De film zou in de zomer van 2015 in de zalen moeten uitkomen.

Afbeelding George Clooney uit Ides of March © 2011 Columbia Pictures

1 Comment

  1. Margot

    Als Schwarzenegger het kan, dan zou Clooney dat zeker moeten kunnen. Za wel spijtig zijn voor de filmwereld, want dan zal hij hier wel een punt moeten achter zetten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *