Walk of Shame (2014) *½ review

Eind deze maand komt Walk of Shame (2014) in de bioscoop. Het is de nieuwe film van Steven Brill, een regisseur die gekend staat voor zijn zwakke en oerdomme komedies (Little Nicky, Mr. Deeds, Movie 43). De verwachtingen voor deze prent waren dus niet al te hoog, ook al kan ik wel genieten van de verschijning van Elizabeth Banks.

walk_of_shame_2014_poster.jpg

Korte inhoud: Meghan Miles (Elizabeth Banks) is een verslaggeefster die ervan droomt om nieuwslezeres te worden. Deze droom komt echter in gevaar wanneer ze na een onenightstand met de galante Gordon (James Marsden) in het centrum van Los Angeles terechtkomt, zonder telefoon, auto, identiteitskaart of geld. Daarenboven heeft ze amper 8 uur de tijd om het belangrijkste sollicitatiegesprek van haar leven te halen.

Maar er zit een reukje aan het project gezien er een klacht is voor plagiaat. Blijkbaar zou de 40-jarige Banks het scenario hebben gepikt. Dat beweert Dan Rosen van Shame on You Productions in The Hollywood Reporter. Hij zou in 2007 al een script hebben geschreven getiteld Darci’s Walk of Shame, dat hij destijds aan Banks zou hebben gestuurd ter inzage. Banks speelt in Walk of Shame de hoofdrol en heeft de film ook met haar man, Max Handelman, gecoproduceerd. Volgens de aanklacht zouden Banks en Handelman Rosen hebben ontmoet en het scenario hebben ingezien, maar vervolgens niets van zich hebben laten horen.

De plot in beide scripts gaat over een knappe blonde maar preutse vrouw van in de 30 die in een grote stad woont. Ze breekt met haar vriend en wordt opgevangen door haar hartsvriendinnen, van wie er een seksbelust en grofgebekt is. Ze wordt dronken, gaat met een veel jongere man die ze net heeft ontmoet naar bed en wordt de volgende ochtend in zijn bed wakker en trekt haar jurkje van de avond ervoor aan. Maar de woordvoerder van de producenten stelt dat Walk of Shame al in ontwikkeling was voordat Banks überhaupt bij de film betrokken was. “We geloven dat deze aanklacht nergens op is gebaseerd.” was zijn repliek.

Je zou in principe het script van Rosen en dat van Steven Brill naast elkaar moeten leggen om effectief te kunnen oordelen of de klacht gegrond is, maar laat ik meteen duidelijk maken dat er waarschijnlijk 30 films zijn waarin een personage van boven de 30 de pedalen verliest met veel jongere liefjes en dit dus niet meteen het meest originele idee is die je kan bedenken. Het script blinkt tevens vooral uit in idiote en van de pot gerukte plotwendingen. In het begin dacht ik te maken te hebben met een klassieke romcom, maar daarvoor moet er al enige romantiek voor zijn, wat hier totaal ontbreekt. De film op zich is dus ook allesbehalve grappig of romantisch.


walk_of_shame_2014_pic01.jpgwalk_of_shame_2014_pic02.jpgwalk_of_shame_2014_pic03.jpg
walk_of_shame_2014_pic04.jpgwalk_of_shame_2014_pic05.jpgwalk_of_shame_2014_pic06.jpg
© Dutch FilmWorks

Met een hoofdpersonage dat ons om de haverklap vertelt dat ze een braaf meisje is en rondloopt in een spannende cocktail-dress zodat ze voortdurend wordt aanzien als prostitué of stripper en door zowat iedereen wordt gevraagd een seksuele daad te brengen gaande van lap dansjes en show-me-the-boobies requests … iets wat je zelfs niet zou verwachten in de achterlijke buurt van het Anneessensplein in Brussel, en hier zitten we in Los Angeles of all places! Ik heb de indruk dat het intellectueel niveau van alle personages is blijven steken tussen het lager en hoger onderwijs. De bevolking van Zuid en Centraal L.A. bestaat ook uit een allegaartje van drugdealers, pooiers, drugverslaafden en crapuul, allemaal met getinte huidskleur. Yup, de film is niet alleen mysogene trekjes, heeft zal een donkerbruine Donald Sterling onderlaag.

Moraal van het verhaal: Als je een “braaf meisje” bent, moet je geen seks hebben, want anders zal je door de samenleving aanzien worden als de vuile straathoer die je klaarblijkelijk bent geworden. En ja, op het einde komt de toekomstige nieuws-reporter op haar bestemming, en raad eens wat het grote nieuws van de dag zal worden? Inderdaad, ver heb je niet moeten zoeken. En zeggen dat er nu een pipo rondloopt die claimt dat dit scenario van hem komt. Als er iemand is die een walk of shame moet lopen, dan is het wel Dan Rosen (naast de voltallige cast en crew van deze prent). De film draait vanaf 28 mei 2014 bij ons in de zalen.

rating


Beoordeling: 1.5 / 5

Recensie door op 10 mei 2014

*** Walk of Shame trailer ***

1 Comment

  1. Al DeNiro

    Na het zien van de trailer had ik al zo een vermoeden. Toch wel vreemd dat zo’n actrice ingaat op zo’n project. Ze was nochtans op goeie weg.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *