The Goonies krijgt na 30 jaar een vervolg

De kogel is eindelijk door de kerk en er komt dus effectief een vervolg op The Goonies (1985) van Richard Donner, naar een verhaal van Steven Spielberg en een scenario van Chris Columbus. Al sinds 2010 wordt er gebrainstormd wat uiteindelijk spannender kan zijn dan het vinden van een piratenschip vol met goud. Blijkbaar zijn ze er ondertussen uit geraakt.

the goonies,chris columbus,steven spielberg,richard donner,sean astin,josh brolin,jeff cohen,corey feldman,kerri green,martha plimpton,jonathan ke quan,anne ramsey,joe pantoliano,robert davi

Korte inhoud: De Goonies gaat over een stel jonge tieners die een schatkaart vinden van de piraat Eénoog Willy en ze gaan meteen op jacht. Deze plattegrond leidt namelijk naar een schat van onschatbare waarde. Al snel komen ze in een kilometerslang gangenstelsel terecht en beleven de gekste avonturen. Een Spaans galjoen en de gemene familie Fratelli met hun mismaakte zoon Sloth zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die ze tegenkomen.

Het zou dus niet gaan om een remake, maar wel een effectieve sequel, opnieuw in regie van Richard Donner, zo’n kleine 30 jaar na datum. De jongeren van toen (Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen, Corey Feldman, Kerri Green, Martha Plimpton en Jonathan Ke Quan) zouden nu ouders zijn, en hun kinderen zouden de fakkel overnemen en op avontuur gaan. Via deze link zie je eens hoe de acteurs geconserveerd gebleven zijn (pic).

Velen zijn opgegroeid met deze films en bezitten dus een hoge nostalgische factor. En wanneer je de oorspronkelijke cast terug ziet heb je meteen weer zin om hen samen te zien, ook al zullen ze waarschijnlijk slechts een figuranten rol spelen en zullen ze plaats moeten ruimen voor de nieuwe generatie van Goonies. En uiteraard hebben we nog de villains. In de eerste film had je de briljante vertolking van de overleden Anne Ramsey, samen met deze van Joe Pantoliano en Robert Davi – die zeker nog een rol kunnen spelen in de sequel. Om u maar een idee te geven, Davi brengt dit jaar maar liefst 11 films uit waarin hij te zien is. Op dit ogenblik is het nog niet zeker waar en wanneer de film wordt opgenomen.

***Related Post***
06/02/2010: Chris Columbus doorprikt Gremlins/Goonies geruchten

2 Comments

 1. Bent

  De eerste film was geweldig, ook al houdt het verhaal een foute mythe in stand, namelijk dat piraten op jacht waren naar schatten.
  Piraten waren op jacht naar wapens en zaken die ze konden gebruiken. Ze hadden niet meteen nood aan goud, gezien ze toch alles konden stelen wat ze wilden. Daarnaast wisten ze ook niet al teveel van waardevolle stenen, en verhandelden vaak gekleurde stenen uit glas, precies wat gevonden werd in de kist van Blackbeard. Op het einde van The Goonies heb je trouwens een shot met een handvol gekleurde diamanten, die in realiteit naar alle waarschijnlijkheid glas moet zijn. Met als gevolg dat de ouders van The Goonies toch uit hun huis gezet zullen worden…

  Reply
 2. Daan

  Is Sloth ook van de partij met zijn kinderen?? 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *