The Drop trailer van Michael Roskam mét James Gandolfini

En hier hebben we dan de eerste trailer van The Drop (2014) een film van onze eigenste Michaël R. Roskam. En ja, het is één van de laatste films met James Gandolfini. We missen hem nog steeds, en nu nog een beetje meer.

the drop,james gandolfini,michael r roskam,tom hardy,flying home,dominique deruddere,matthias schoenaerts,john ortiz,noomi rapace,nicolas karakatsanis,dennis lehane,neil burger,divergent

Korte inhoud: Bob Saginowski (Tom Hardy), een barman uit New York redt een verwaarloosde puppy uit een vuilnisbak en hierdoor wordt hij het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Op hetzelfde ogenblik bevindt hij zich te midden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waar hij werkt.

Vergeet Flying Home (2014) van Dominique Deruddere, de Amerikaans-Belgische film om naar uit te kijken is wel degelijk deze prent. De sfeer, de personages en het acteerwerk zijn allesbehalve Belgisch, en het resultaat is indrukwekkend, zeker voor zijn Amerikaanse debuut. Ik kan haast wachten om deze prent te gaan zien. De casting is ook wel knap, naast de bovenvermelde namen is er ook nog Noomi Rapace, John Ortiz en uiteraard Matthias Schoenaerts. De fotografie wordt opnieuw verzorgd door Nicolas Karakatsanis, die met Rundskop (2010) heeft bewezen een zeer talentvolle Director of Photography te zijn.

De film zelf is gebaseerd op Animal Rescue van Dennis Lehane. Eigenlijk had Neil Burger de film moeten regisseren, maar hij vertrok uiteindelijk naar de set van Divergent (2014). Op 19 september 2014 komt de film uit in de States, en nadien bij ons. Gezien Tom Hardy dit jaar druk zal bezig zijn met de opnames van de Elton John film Rocketman (2015), denk ik niet dat we hem zullen aantreffen op een rode loper tijdens een Belgische première. Maar je weet maar nooit.


the_drop_2014_michael_roskam_pic01.jpgthe_drop_2014_michael_roskam_pic02.jpg
© Dutch FilmWorks

***Related Posts***
09/09/2014: The Drop filmbespreking
20/06/2013: James Gandolfini overleden aan hartaanval
11/08/2012: Michael R. Roskam werkt aan HBO serie Buda Bridge
01/03/2010: Rundskop filmbespreking


*** The Drop trailer ***

1 Comment

  1. Thibaut

    Bijzonder interessante cast voor een film met een Belgische regisseur. Ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *