Expendabelles is het vrouwelijke antwoord op The Expendables

Je houdt het niet voor mogelijk, maar The Expendables krijgt gezelschap van een vrouwelijke versie, met name Expendabelles (2014). Het lijkt dat de film er wel is gekomen na een leuke woordspeling, maar ondertussen legt het duo Kirsten Smith en Karen McCullah (Legally Blond, The Ugly Truth, 10 Things I Hate About You) de laatste hand aan het script!

Dit actie-vehikel zou verfilmd worden door comedy regisseur Robert Luketic (Legally Blond, The Ugly Truth, 21, Killers) die blijkbaar goed overeen komt met de scenaristen waarvan hij al een aantal scripts heeft verfilmd. Dat de regisseur uiteindelijk nog geen enkele film heeft gemaakt die het vernoemen waard is, valt het te betwijfelen dat ze het niet al te hoge niveau van de Sylvester Stallone franchise zal, kunnen overstijgen. Nu ja, je kan discussiëren of “niveau” uiteindelijk wel nodig is bij dergelijke explosieve guilty pleasure films.


Expendabelles,The Expendables,sylvester stallone,Kirsten Smith,Karen McCullah,Robert Luketic,charlies angels,Minka Kelly,Rachael Taylor,Annie Ilonzeh,Brilliant,Paranoia,Antonio Banderas,Wesley Snipes,Mel Gibson,Harrison Ford,Brigitte Nielsen,Pam Grier,Sigourney Weaver
Photographer: Richie dela Merced – Model: Alodia Gosiengfiao

Anderzijds kijk ik wel uit naar een geslaagde actieprent met vrouwen, maar dan met zijn roots in de jaren ’80 in plaats van die afgelikte Charlie’s Angels troep. Heeft trouwens iemand die “Charlie’s Angels” (2011) serie gezien (poster)? Ondanks het oogverblindende trio Minka Kelly (pic), Rachael Taylor (pic) en Annie Ilonzeh (pic) werd de serie al na één seizoen afgevoerd. Heftige actie die zichzelf au serieus neemt en niet meteen alles in de parodie trekt, daar wil ik nog voor tekenen. Spijtig genoeg hebben ze hiervoor de verkeerde mensen aangesteld.

Luketic zou snel zijn casting willen organiseren om zo nog deze zomer in productie te gaan. Dit komt er nadat zijn andere project Brilliant (2013), over een grote diamanten-heist, voor onbekende reden maar niet van de grond komt. Zou het mogelijk zijn dat de studio heeft ingezien dat de regisseur in kwestie de ene flop na de andere maakt. Zijn laatste film Paranoia (2013) – met wereldsterren als Gary Oldman, Richard Dreyfuss en Harrison Ford, naast de golden boy Liam Hemsworth en golden girl Amber Heard – heeft slechts 13 miljoen opbracht wereldwijd en zo een gat geslagen van een kleine 60 miljoen dollar in de kassa van de studio (in dit geval het Franse Gaumont Film Company). Dat de regisseur in kwestie nog films maakt blijft me verbazen, maar zo zijn er nog wel regisseurs met bedenkelijke reputatie, die waarschijnlijk uitblinken in ass-kissing. Het verhaal draait rond vrouwelijke agenten die zich als callgirls voordoen om zo een nucleaire wetenschapper te bevrijden die gegijzeld wordt.


The Expendables posterThe Expendables 2 posterThe Expendables 3 poster

En ja, Sylvester Stallone zal de film produceren, naast uiteraard The Expendables 3 (2014) waarin deze keer Antonio Banderas, Wesley Snipes, Mel Gibson en Harrison Ford in actie komen. Echter geen Bruce Willis, nadat deze voor 4 dagen werk zomaar eventjes 4 miljoen dollar vroeg en dit iets te hebzuchtig was voor Stallone. Maar ook geen Jackie Chan of Steven Seagal op de voorlopige casting-sheet, maar 13 augustus is nog redelijk ver weg. De eerste twee Expendables hebben samen zo’n 579,9 miljoen dollar opgebracht, en dit met een gezamenlijk productiebudget van 180 miljoen dollar. Benieuwd of de vrouwelijke versie ook potten zal breken met mature actie-heldinnen zoals Brigitte Nielsen, Pam Grier en Sigourney Weaver?

2 Comments

  1. Kons

    Brigitte Nielsen is wel nogal verouderd in haar gezicht. Helen Mirren ziet er nog beter uit. Over Pam Grier en Sigourney Weaver zou ik niets op tegen hebben, maar ik verwacht toch veelal een jongere casting.

    Reply
  2. Jurgen

    Is duidelijk een Fan-poster, want daar is er zelfs al sprake van Nicolas Cage, en voor zover ik weet heeft hijzelf nog niets toegezegd. Wel vreemd dat Mel Gibson nu plots in verschillende exploitation films begint op te duiken. Was ooit een Oscar-waardig acteur en filmregisseur.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *