A Million Ways to Die in the West in de voetporen van Blazing Saddles

De regisseur van Ted (2012), tevens acteur en scenarist Seth MacFarlane, brengt binnenkort een nieuwe komedie uit. A Million Ways to Die in the West (2014) zal die grofgebekte komedie toepassen op het western-genre.

Korte inhoud: A Million Ways to Die in the West speelt zich af in het Wilde Westen, een tijd waarin de reputatie van cowboys alles was. De schaapherder Albert (Seth MacFarlane), verliest zijn begeerlijke vriendin (Amanda Seyfried) nadat hij zich uit schrik terug trekt van een duel. Een beetje moedeloos van de gebeurtenis durft de laffe Albert zijn gezicht niet meer in het openbaar te vertonen, tot op het moment dat de beeldschone Anna (Charlize Theron) in zijn leven komt met een mysterieus verleden. Terwijl zij Albert helpt zijn zelfvertrouwen terug te winnen, worden zij langzaam maar zeker smoorverliefd op elkaar. Maar hun relatie dreigt uit elkaar te vallen wanneer haar man (Liam Neeson), een beruchte crimineel, ten tonele verschijnt en Albert opnieuw voor een duel wordt uitgedaagd.


a million ways to die in the west Amanda Seyfried postera million ways to die in the west,seth macfarlane,charlize theron,giovanni ribisi,neil patrick harris,sarah silverman,liam neeson,blazing saddles,Amanda Seyfrieda million ways to die in the west seth macfarlane postera million ways to die in the west charlize theron
a million ways to die in the west Liam Neesona million ways to die in the west sarah silvermana million ways to die in the west neil patrick harrisa million ways to die in the west giovanni ribisi

Op het eerste gezicht lijkt de film veel weg te hebben van de komedie Your Highness (2011), wat uiteindelijk een zware flop werd. Hopelijk vaart deze film beter. Het was Mel Brooks die met zijn Blazing Saddles (1974) een perfecte mix kon maken tussen de parodie en de hommage-film, ook al is het niet altijd eenvoudig om die balans te vinden. Niet alleen moeten de grappen goed gebracht worden, maar is het acteursspel ook van cruciaal belang. Charlize Theron, Amanda Seyfried en Liam Neeson zijn geweldige acteurs, maar het zijn geen komedie-acteurs. Anderzijds hebben ze wel het talent om ons te verrassen.

Naast de hoofdacteurs zien we ook nog rollen voor Sarah Silverman, Neil Patrick Harris en Giovanni Ribisi. Pittig detail, Charlize Theron draagt in de film een pruik, voor de simpele reden dat ze haar blonde lokken heeft moeten scheren voor de opkomende Mad Max: Fury Road (2015). Het is op dit ogenblik nog niet bekend wanneer de film bij ons in de bioscoop zal draaien.


*** A Million Ways to Die in the West trailer ***

4 Comments

 1. Dominique

  Heb TED onlangs nog eens herbekeken en vond er ook bij de twee keer niet veel aan. Bij tijd en wijle wel een grappig maar over de gehele lijn toch teleurstellend met humor die ofwel platvloers, seksistisch of grof is.

  Reply
 2. janaïka

  Zal wel niet beter zijn dan Blazing Saddles. Trailer is ook niet echt overtuigend.

  Reply
 3. Quantum

  Ik moet het niet zo hebben van Seth MacFarlane. Ben al geen fan van Familie Guy, en als acteur vind ik hem on-charismatisch.

  Reply
 4. Klaas

  Amanda Seyfried, geweldige actrice??? Haha, te grappig…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *