Jesse Eisenberg is Lex Luthor, Jeremy Irons is Alfred

Tegen alle verwachtingen in heeft Warner Bros zonet kenbaar gemaakt dat Jesse Eisenberg (Zombieland, The Social Network), de rol van Lex Luthor zal vertolken in de opkomende Batman vs. Superman film van Zack Snyder. Eerder werd al bekend dat zowel Wonder Woman als Nightwing hun intrede zullen maken.

batman vs superman,zack snyder,jeremy irons,jesse eisenberg,batman,superman,nightwing,wonder woman,joaquin phoenix,lex luthor

Snyder zei over de casting van Jesse het volgende: “Lex Luthor wordt vaak beschouwd als de meest beruchte Superman villains, zijn slechte reputatie kreeg hij al toebedeeld sinds 1940. Wat zo speciaal is voor Lex is dat hij buiten de grenzen van de stereotiepe megalomane schurk bestaat. Lex is een complex en verfijnd wezen wiens intellect, rijkdom en machtige positie hem toelaat als één van de weinige stervelingen te zijn in staat om de ongelooflijke kracht van Superman uit te dagen. Met Jesse in de rol laat het ons toe om deze interessante dynamiek te verkennen, en ook het personage in een aantal nieuwe en onverwachte richtingen te duwen.”

Niet meer Michael Caine maar wel Jeremy Irons zal de rol van butler Alfred spelen. Over dit personage zei Snyder het volgende: “Zoals iedereen weet, Alfred is Bruce Wayne’s meest vertrouwde vriend, bondgenoot en mentor, een nobele voogd en vaderfiguur. Hij is dus absoluut een cruciaal personage in de ingewikkelde van Bruce Wayne in het alter-ego van Batman. Het is een eer om zo’n verbazingwekkend gekruid en begaafd acteur hebben als Jeremy te mogen casten.”

Even kwam Joaquin Phoenix in the picture als mogelijke Lex Luthor, maar dit zou dus niet doorgaan. Er was ook nog ergens een gerucht van NOG een andere villain, met name Doomsday. Maar we gaan hierop niet verder speculeren. De film komt pas binnen een dik jaar uit dus zullen er nog wel veel geruchten circuleren. De film is in ieder geval in pre-productie met Henry Cavill die zich opnieuw aan het oppompen is en Ben Affleck als Batman. En met al die namen was het in de sterren geschreven dat de film nog een jaartje zou opgeschoven worden tot op 6 mei 2016.

Jesse Eisenberg is Lex Luthor afbeelding © Warner Home Video

***Related Posts***
02/05/2014: We zijn nog niet klaar voor een R-rated versie van Batman
29/04/2014: Zack Snyder regisseert Justice League na Batman vs Superman
04/12/2013: Gal Gadot gecast als Wonder Woman in Batman vs Superman
19/11/2013: Lex Luthor en Nightwing vervoegen Batman vs Superman
28/08/2013: Breaking Bad acteur Bryan Cranston getipt als Lex Luthor
23/08/2013: Ben Affleck krijgt de rol van Batman
13/08/2013: Orlando Bloom getipt voor de rol van Batman
22/07/2013: Batman in Man of Steel 2
01/07/2013: Jon Hamm in de running voor Lex Luthor in Man of Steel 2
14/06/2013: Man of Steel review

2 Comments

  1. Quantum

    Hopelijk hebben ze bij Warner bros niet gemist tussen Heisenberg uit Breaking Bad en Eisenberg de acteur :))

    Reply
  2. Dougie

    Jesse speelt in zowat al zijn films de “slimste kerel” in de kamer, dus deze rol lijkt op zijn lijf geschreven.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *