Google Glass piraat opgepakt door Homeland Security

Of het de grootste hype of de grootste flop zal worden zullen we over enkele jaren weten, maar de Google Glass is in ieder geval wel één van de meest opmerkelijke uitvindingen, tezamen met de Google contactlens voor diabetici. Het mag duidelijk zijn dat Google op verschillende vlakken een bedrijf van de toekomst wil zijn.

En dat hoge bomen veel wind krijgen kan men ook niet ontkennen. Zo zien heel wat mensen het bedrijf als een veel te dominante speler die zijn tentakels in diverse applicaties heeft en een dreiging vormt voor onze privacy, en nu lijkt de filmsector ook op die kar te springen, of tenminste al een aanzet te geven. Gisteren las ik op The Gadgeteer dat een kerel met Google Glass in een bioscoop in Ohio werd vastgehouden voor uren door agenten van het Departement van Homeland Security. Was de man een terrorist met een verschrikkelijke smaak in brilmonturen? Neen, hij werd verdacht van piraterij, tijdens de screening van Jack Ryan: Shadow Recruit (2013), een film die hier deze week nog besproken zal worden.


google,google glass,piracy

Enerzijds zou je er wel de logica van inzien, daar er vaak wordt op toegezien dat je niet met je smartphones aan het opnemen bent tijdens de screening, en kan het zijn dat je uw toestel moet afzetten of zelfs afgeven. Maar laten we eerlijk zijn, de Google Glass is in dit stadium nog niet in staat om een film op te nemen in hoge kwaliteit, laat staan dat het zelfs voldoende oplaadruimte heeft of streaming mogelijkheden (als er al een wifi-connectie is in de zaal). En is Homeland Security gedegradeerd tot een pion van Hollywood die aan de deur moet staan en zien of niemand stiekem een filmpje wil opnemen? Weten ze dan niet dat films gelekt worden op een geheel ander niveau dan bij publieke voorstellingen?

Toch wel opmerkelijk dat de Amerikaanse belastingbetaler – wiens land tot over zijn oren in de schulden zit – nog eens moet opdraaien voor overbetaalde agenten die iemand urenland willen vasthouden omdat hij een Googleglass-schijtkwaliteit-filmpje aan het opnemen zou zijn. Waar zijn ze mee bezig? Zijn er geen meer urgente zaken, ik zeg maar iets, de DAGELIJKSE SCHIET-INCIDENTEN en het verboden wapenbezit die het land al jarenlang gijzelt?! En laat de filmindustrie zelf opdraaien voor hun piraterij patrouille! Trouwens, de man in kwestie was dus niet aan het opnemen gezien de opnamefunctie van zijn bril was uitgeschakeld. De Amerikaanse natie kan op beide oren slapen … :s

3 Comments

 1. lode

  Nu zal dit er wel gaan zitten aankomen en je kan moeilijk mensen verbieden hun bril aan te doen in de zaal. Of federale agenten zich hiermee moeten bezighouden is inderdaad krankzinnig.

  Reply
 2. Kristof Daems

  Gezien elke jongere zich niet meer kan voortbewegen zonder een smartphone in de hand, verwacht ik wel dat deze bril ook wel een mode pronkstuk-stuk zal worden, maar ze zullen het desihn wel nog wat moeten stylen zoals Apple dat doet met al zijn producten.

  Reply
 3. Sanem

  voor 100 euro heb je nu al “discrete” camera’s van hoge kwaliteit, het hele argument is dus onzin
  daarnaast zal je binnen 5 jaar de camera op een google glass niet meer zien
  en binnen 10 jaar zal google glass geen camera hebben, maar rechtstreeks het beeld van je ogen opnemen
  copyright zal snel slavernij en homofobie achterna gaan als barbaars en achterhaald concept

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *