Luc Besson strikt Kevin Costner voor 3 Days to Kill

De Franse super-producer Luc Besson heeft nu ook Kevin Costner kunnen strikken voor één van zijn actie-vehikels. Eerder kwamen Jason Statham en Liam Neeson al in actie. Besson lijkt deze actiethrillers te schrijven in speltempo, en ook al is het verhaal vaak filterdun, brengen ze veel geld in het laatje en dit met een bescheiden productiebudget. De nieuwe film heet 3 Days to Kill (2014) en wordt geregisseerd door McG, een cineast die goed past in het kraam van Besson, vooral omwille van zijn videoclip regie.

3 days to kill,luc besson,Kevin Costner,mcg,Hailee Steinfeld,Connie Nielsen,Amber Heard,Relativity Media,scarface,Liam Neeson,taken

Korte inhoud: Ethan Runner (Kevin Costner) is een huurmoordenaar voor de overheid. Wanneer hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is besluit hij zijn gevaarlijke leventje op te geven om uiteindelijk een relatie op te bouwen met zijn vervreemde vrouw (Connie Nielsen) en dochter Zoey (Hailee Steinfeld), die hij altijd voor de veiligheid op afstand hield. Maar wanneer agente Vivi (Amber Heard) hem een experimenteel, maar potentieel levensreddend medicijn aanbiedt in ruil voor een laatste missie kan hij niet weigeren. Zelfs als dat betekent dat hij een balans moet zien te vinden tussen zijn twee zwaarste opdrachten: ‘s werelds meest meedogenloze terrorist zien te vinden en voor het eerst in tien jaar voor zijn dochter zorgen terwijl zijn vrouw de stad uit is.

Ik ben zelf geen al te grote fan van Luc Besson, maar je moet het hem toegeven dat hij in zijn eentje in staat is om de Europese commerciële cinema op de kaart te zetten in Hollywood en hij binnenkort de Amerikaanse actiefilm zal kunnen beconcurreren. Deze film omzeilt ook de grote Amerikaanse filmstudio’s, maar is nog steeds een co-productie tussen EuropaCorp van Luc Besson en het Amerikaanse Relativity Media van de independent producer Ryan Kavanaugh. 3 Days to Kill werd opgenomen in Servië en Frankrijk, waaronder de gloednieuwe filmstudio van Besson, Cité du Cinéma (ook wel smalend Hollywood-sur-Seine genoemd). Een studio die nu ook kan staan naast die andere Europese filmstudio’s; Pinewood (Londen, Groot-Brittannië), Cinecittà (Rome, Italië) en Babelsberg (Berlijn, Duitsland).

Voor de acteurs zelfs zijn het lucratieve filmpjes die waarschijnlijk een plezier zijn om te maken, zeker wanneer ze al een zekere leeftijd hebben en dreigen in de marge te vallen van Hollywood. Toen Liam Neeson het ene na het andere Besson-script aangeboden kreeg na zijn succes met Taken (2008), bestaat er een gerucht dat ook Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger een graantje wilden meepikken van het succes. Voor Kevin Costner is het in ieder geval een terugkeer als actie-acteur in een hoofdrol.


3 days to kill,luc besson,kevin costner,mcg,hailee steinfeld,connie nielsen,amber heard,relativity media,scarface,liam neeson,taken3 days to kill,luc besson,kevin costner,mcg,hailee steinfeld,connie nielsen,amber heard,relativity media,scarface,liam neeson,taken3 days to kill,luc besson,kevin costner,mcg,hailee steinfeld,connie nielsen,amber heard,relativity media,scarface,liam neeson,taken
© Belga Home Vidéo

De trailer lijkt wederom alle ingrediënten te bevatten van een doorsnee Besson-film, incluis de car-chases, explosieve vuurgevechten en voldoende vrouwelijk schoon op hoge hakken. De poster heeft dan weer iets weg van de Scarface poster. 3 Days to Kill komt bij ons in de bioscoop vanaf 19 februari 2014.


*** 3 Days to Kill trailer ***

1 Comment

  1. Spence

    Liam Neeson was blijkbaar bezet, zeker? Maar Costner is zker een stevige vervanger.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *