The Mentalist seizoen 5 op DVD

Het vijfde seizoen van “The Mentalist” ligt vanaf 18 december 2013 in de winkelrekken, en datgene wat we wel intrigeerde was om te weten of Patrick Jane EINDELIJK zijn Red John zou klissen. En ik denk niet dat ik aan het spoilen ben als ik vertel dat er een 6de seizoen zit aan te komen en dat Red John nog steeds een spilfiguur is. Hoe lang ze deze serie-moordenaar nog kunnen uitmelken is één groot raadsel…waarschijnlijk zolang er een publiek is van housewives die Simon Baker willen zien glimlachen. Red John moet in ieder geval een geschift genie zijn en in dit seizoen gingen ze zelfs zover om hem paranormale gaven toe te schrijven. En uiteindelijk kan het ook niet anders, want hij lijkt telkens op onverklaarbare wijze iedereen twee stappen voor te zijn.

the mentalist,Simon Baker,house md,Tim Kang,Samaire Armstrong,Owain Yeoman,Amanda Righetti,Robin Tunney,Emmanuelle Chriqui

Korte inhoud: De “mentalist” waarnaar de titel verwijst is Patrick Jane, (gespeeld door Simon Baker), die als onafhankelijk consulent het California Bureau of Investigation (CBI) adviseert. Jane heeft een opmerkelijke gave om misdaden op te lossen door zijn messcherpe observatievaardigheden te gebruiken. Ondanks dat Patrick het volgen van de protocollen aan zijn laars lapt wordt hij gewaardeerd door zijn collega’s. Patrick werkte voorheen bij de televisie als bekend medium, maar nu geeft hij toe dat hij die paranormale gaven heeft geveinsd.

The Mentalist is een serie die ik (nog) niet aan mijn Top 30 Beste TV-series heb toegevoegd, net zoals de TV-serie House M.D.. Beide series hebben een aantrekkelijk hoofdpersonage, maar de verhaallijnen zitten vast in een veel te strakke formule-structuur en de nevenpersonages zijn behoorlijk saaie figuren. In het 5de seizoen proberen ze wel het uiterste uit de kan te halen, met een prequel aflevering van hoe het allemaal begonnen is, alsook met een aflevering die zich afspeelt in een ‘fake’ western dorp, en Red John wordt er hier en daar bij gesleurd. De serie had veel beter geweest als ze Red John al in het tweede seizoen konden vangen en de motivatie van Jane om bij CBI te werken anders hadden ingevuld, maar nu begint het veel weg te hebben van een soap opera in comateuze toestand.

Er zit ook een ietwat onderkoelde relatie is tussen de stoïcijnse Kimball Cho (Tim Kang) een dom blond hoertje genaamd Summer (Samaire Armstrong) en ook de relatie tussen Wayne Rigsby (de nog steeds slecht acterende Owain Yeoman) en Grace Van Pelt (gespeeld door een Amanda Righetti die serieus wat kilo’s is bijgekomen) krijgt een nieuwe kans, ook al is het nauwelijks een groot moment. Het lijkt trouwens behoorlijk geforceerd, zeker als je weet dat Rigsby eigenlijk nog maar net een uit een relatie komt met een vrouw met wie hij een kind had en klaar stond om met haar te trouwen. Teresa Lisbon (Robin Tunney) blijft dan weer haar kleurloze zelve.


the mentalist,simon baker,house md,tim kang,samaire armstrong,owain yeoman,amanda righetti,robin tunney,emmanuelle chriqui
© Warner Home Video

Het beste nevenpersonage uit het 5de seizoen was Lorelei Martins (Emmanuelle Chriqui) een femme fatale die de emotionele wereld van Patrick Jane wel wat op zijn kop had gezet. Mijn teleurstelling is dat ze dit personage al na 5 episodes afvoeren. Kortom, het 5de seizoen van The Mentalist is niet beter of slechter dan de 4 vorige seizoenen, maar ik blijf op mijn honger zitten en om eerlijk te zijn sta ik niet meteen te springen om het 6de seizoen te zien.

***Related Post***
04/11/2011: The Mentalist seizoen 1-4 op DVD

3 Comments

 1. Leroy

  Sommige van de afleveringen zijn redelijk goed, maar sommige zijn zo slordig geschreven, je vraag je af waarom er geen competente schrijvers worden aangesteld die een degelijk plot kunnen uitschrijven en kijkers geïnteresseerd houden.

  Reply
 2. Kos

  The Mentalist is één van de zovele politieseries, maar in tegenstelling tot veel andere series zijn de moordzaken van het niveau van Scoobie-Doo. Ik ben halverwege het tweede seizoen beginnen afhaken en ik merk dat er nog niet al teveel is gewijzigd.

  Reply
 3. janaïka

  Ik heb hier waarschijnlijk twee afleveringen van gezien, niet echt mijn ding.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *