Reasonable Doubt met Samuel L. Jackson en Dominic Cooper

Low budget films zijn niet meer dezelfde als 10-15 jaar geleden. Tegenwoordig krijgen we A-List acteurs in low budget films en wordt de fotografie vaak verzorgd door bekwame camera-mensen. Neem nu Reasonable Doubt (2014), de nieuwe film van Peter Howitt, die zich voor deze film Peter P. Croudins ging noemen. Een film met een productiebudget van slechts 8 miljoen dollar. Maar dat zou je niet meteen zeggen na het zien van de trailer.

Reasonable Doubt,Samuel L Jackson,Dominic Cooper,Peter A. Dowling,Reservation Road

Korte inhoud: Na een fataal ongeluk, waarbij de dader is doorgereden, moet de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie, Mitch Brockden (Dominic Cooper), de verdachte Clinton Davis (Samuel L. Jackson) vervolgen voor de misdaad die hij heeft begaan. Mitch probeert de zaak te verwerpen wat vanwege onvoldoende bewijs ook lukt. Echter, na het proces, realiseert Mitch zich dat hij een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Bevangen door schuldgevoel gaat hij op zoek naar de man die hij heeft vrijgesproken.

Wat we van deze film kunnen verwachten is een intens kat-en-muisspel tussen twee talentvolle en charismatische acteurs, ook al lijkt het scenario van Peter A. Dowling, van wat je althans kan uitmaken uit de trailer, ook niet meteen het meest originele werk die de man heeft geschreven, laat staan de meest originele titel. Misschien had de monteur iets minder ijverig moeten zijn en minder van het verhaal verklapt. Nu heb ik in ieder geval het gevoel de gehele film al te hebben gezien. Rest ons nog het laatste kwartier van de film te zien om te weten hoe het afloopt, ook al lijkt me dit een quasi uitgemaakte zaak. Het begin van het verhaal deed me trouwens denken aan Reservation Road (2007).

Het is nog niet zeker of de film bij ons in de bioscoop komt. Onze noorderburen daarentegen hebben reeds een releasedatum op 22 mei 2014. Dit is meteen ook de enige releasedatum die bekend is. Er was al ergens een gerucht dat de film meteen op VOD (Video On Demand) zou uitkomen en er is dus een “reasonable doubt” dat deze film überhaupt een bioscooprelease zou krijgen in de States. Maar we zijn nog zover niet. De film wordt maar pas in mei van volgend jaar vrijgegeven.


*** Reasonable Doubt trailer ***

2 Comments

  1. Thomassie

    Het ziet er wat mij betreft toch een VOD film uit. Het einde zie je inderdaad al van mijlenver aankomen.

    Reply
  2. john

    Samuel L. Jackson blijft goed, zelfs in slechte films.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *