Tom Cruise in nieuwe race-film genaamd Go Like Hell

Regisseur Joseph Kosinski zal binnenkort zijn derde film inblikken, na het visueel knappe Tron Legacy (2010) en de science-fiction prent Oblivion (2013). En opnieuw zal hij samenwerken met Tom Cruise.

Go Like Hell,tom cruise,joseph kosinski,oblivion,tron legacy,days of thunder,rush

Go Like Hell (2014) zal Tom Cruise opnieuw in een racewagen plaatsen. De prent gaat over de hevige concurrentiestrijd tussen autofabrikant Ford en auto-ontwerper Enzo Ferrari, die uitmondde in de 24 Uur van Le Mans in 1966, een Grand Prix die jaarlijks wordt gehouden op het Franse circuit. Het was een strijd tussen de Ford GT40 Mk. II (pic) en de P3 (pic).

Tom cruise heeft in het dagelijkse leven ook wel een passie voor snelle wagens en hij haalde zelfs een recordtijd in Top Gear. In 1990 speelde hij een coureur in Days of Thunder (1990). Op die filmset ontmoette hij zijn toekomstige vrouw Nicole Kidman. Maar ook de regisseur heeft een grote liefde voor snelle voertuigen, getuigen zijn twee voorgaande films.

De film zou gebaseerd zijn op het boek Go Like Hell: Ford, Ferrari and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans van A.J. Baines uit 2009. De opnames zouden pas volgend jaar van start gaan, en over de release is op dit ogenblik nog niets bekend. De 24 Uurs van Le Mans staat bekend als een ware uitputtingsslag, zowel voor de coureurs als voor de auto’s. Bij Formule 1, waarover momenteel een film loopt in de bioscoop genaamd Rush (2013), moeten de sportwagens zo snel mogelijk over de eindmeet rijden. De 24u van Mans had als doel om te testen of autofabrikanten robuuste sportwagens kunnen bouwen. Deze uitputtingsslag was ook niet zonder risico’s. Tegenwoordig zijn veel strengere veiligheidsregels van kracht dan in 1966. Zo bestaan teams nu uit drie coureurs in plaats van twee en mogen coureurs nog maximaal veertien van de 24 uur rijden.

Het belooft in ieder geval een spannende film te worden en voor wie nog nooit van de race heeft gehoord zal ook nog een verrassende ontknoping tegemoet gaan. Laten we in ieder geval hopen dat Kosinski het verhaal en zijn karakters niet te snel uit het oog verliest ten voordele van het visuele plaatje. We zullen het binnenkort wel zien.

Picture of Tom Cruise courtesy of © Red Bull

2 Comments

  1. Kons

    Heb het niet zo voor Kosinski, visueel mag het wel mooi zijn, maar ik zit meestal wel op mijn honger wat betreft verhaal.

    Reply
  2. Dembé

    Gingen ze geen Days of Thunder sequel maken? Zou wel leuk zijn om Kidman en Cruise in één film terug te zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *