The Iceman (2012) *** Blu-ray review

Zo’n 4 jaar geleden was er sprake van een film over Richard ‘Iceman’ Kuklinkski, een Poolse huurmoordenaar die in de States verantwoordelijk was voor meer dat 150 hits. De man had een gedragsstoornis. Hij werd als kind mishandeld en vermoordde regelmatig katten en honden als tijdverdrijf en als middel om tot rust te komen. Als zeventienjarige pleegde hij zijn eerste moord. Na alle moorden heeft Kuklinski al zijn vrienden vermoord omdat hij niet meer wist wie hij kon vertrouwen. In 1988 werd Kuklinski veroordeeld tot tweemaal levenslang nadat hij in de val werd gelokt door een undercover agent.

the iceman,Michael Shannon,Winona Ryder,Ray Liotta,Chris Evans,Bobby Bukowski,David McKenna,Mickey Rourke,Ariel Vromen

De acteur die toen in de picture kwam was Mickey Rourke, die er zelfs een soort Raging Bull rol in zag. Het scenario zou geschreven worden door David McKenna (American History X), maar uiteindelijk is hier niets van in huis gekomen. En toen kwam er The Iceman (2012) van Ariel Vromen met de Boardwalk Empire acteur Michael Shannon als de hitman.

Korte inhoud: Het waargebeurde verhaal over één van de meest beruchte huurdoders van de Verenigde Staten: Richard Kuklinski (Michael Shannon). Een man die ogenschijnlijk een brave huisvader was met een mooie vrouw (Winona Ryder) en kinderen, was in werkelijkheid een ijskoude huurmoordenaar die grof geld verdiende van criminelen. Op de hielen gezeten door federaal agent, krijgt Kuklinski lucratieve opdrachten van Roy Demeo (Ray Liotta), een belangrijk lid van de Gambino maffia-familie.

Het project werd wat verschoven nadat James Franco moeilijk begon te doen over het contract. Hij kreeg een nog kleinere bijrol, en Chris Evans kreeg uiteindelijk de rol van Mr. Freezy.

Opmerkelijk aan deze prent was de fotografie van Bobby Bukowski (Rampart, The Messenger) die geheel in retro 60’ties en 70’ties stijl werd opgenomen met heel wat pasteltinten die baden in donkere contrasten. Maar je kunt er niet omheen dat deze film toch volledig wordt gedragen door de vertolking van Shannon. Met zijn grote gestalte en zijn villain look (die ook al van toepassing kwam in de rol van Zod in Man of Steel) geeft hij ons toch een zeer menselijk personage. Mijn enige probleem die ik heb met de film is dat je op de honger blijft zitten qua verhaal, iets wat je wel vaker hebt met waar gebeurde verhalen. De Blu-ray ligt sinds 15 oktober 2013 in de winkelrekken. Veel bonussen zijn er niet te rapen, met uitzondering van een behind-the-scenes filmpje.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 25 oktober 2013

*** The Iceman trailer ***

1 Comment

  1. Elsie

    Michael Shannon staat geweldig te acteren als bave huisvader en geschifte psychopaat, spijtig dat de film mij aners weinig kon boeien. Ik had net iets meer diepgang verwacht en een verhaal met iets meer verwikkelingen. De jaren gaan voorbij, maar we krijgen maarin flarden te zien wat er zich allemaal heeft afgespeeld.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *