I Spit On Your Grave 2 (2013) ** Blu-ray review

De horrorfans die uitkijken naar I Spit On Your Grave 2 (2013) van Steven R. Monroe, de sequel op de versie van 2010 van dezelfde regisseur, die op zijn beurt een remake is van de controversiële exploitation film Day of the Woman (1978), zullen het moeten stellen met een DVD/Blu-ray release. Deze R-rated film zou geen bioscoop-release hebben gekregen, ook al ziet de trailer er behoorlijk angstwekkend en verontrustend uit.

exploitation,i spit on your grave,i spit on your grave 2,meir zarchi,jemma dallender,steven r monroe,sarah butler

Korte inhoud: De knappe Katie (Jemma Dallender) is net verhuisd naar New York waar ze, net als vele andere mooie meisjes, probeert door te breken als model. Maar wat begint als een onschuldige en spontane photoshoot, draait snel uit op een tormenterende situatie. Verkracht, gemarteld en ontvoerd naar een vreemd land, wordt Jessica levend begraven en voor dood achtergelaten. Tegen alle verwachtingen in weet ze echter te ontsnappen en nu zint ze op wraak.

De hoofdreden waarom deze vendetta-film niet heeft weten te overtuigen is voornamelijk te wijten aan het feit dat niemand echt stond te wachten op een rape-vengence sequel film, die helemaal niks met de vorige film te maken heeft los van de titel. Maar laten we eerlijk zijn, de remake uit 2010 met Sarah Butler in de hoofdrol, was eigenlijk ook al niet veel soeps, om nog maar te zwijgen van het origineel van Meir Zarchi die eigenlijk nog slechter is dan de remake die ze ondertussen ook al integraal en gratis op YouTube te bekijken is.

De grondgedachte zou zijn dat verkrachting gelijk is aan een moord en dat wat de vrouw meemaakt haar bijna een morele vrijkaart geeft om middeleeuws te gaan op haar daders. En in het exploitation genre kom je deze thematiek ook wel regelmatig tegen, maar als kijker heb je hier toch wel wat moeite mee. Enerzijds is kijken naar dergelijke mensonterende toestanden allesbehalve “entertaining”, maar de manier hoe het origineel en zeker de remake in elkaar steekt is van de pot gerukt. In het eerste deel van de film proberen de makers eigenlijk een heel realistische toer op te gaan met naast fysieke ook psychologische kwellingen, om dat in de tweede helft volledig cartoony te gaan. Zelfs al was het acteerwerk en de fotografie stukken beter in de remake, lijkt het erop dat ze met deze sequel het goede acteerwerk enigszins hebben laten varen en gewoon hebben ingezet op de torture porn die furore maakte in films als Hostel. Mocht iemand de film al gezien hebben, laat maar weten wat jullie ervan vonden.

rating

Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 19 september 2013

***Related Post***
01/06/2010: I Spit on Your Grave lijkt braver dan het origineel
12/06/2008: I Spit On Your Grave uit de video-beerput gehaald

*** I Spit On Your Grave 2 trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *