2015 wordt het jaar van Avengers: Age of Ultron

Dit jaar zullen veel ogen gericht zijn op de opvolger van Marvel’s kaskraker The Avengers (2012) , Avengers: Age of Ultron (2015) van Joss Whedon, die een direct vervolg zou zijn op de gebeurtenissen in Captain America: The Winter Soldier (2014). De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit en ook de stemcasting van James Spader als de villain Ultron lijkt me een perfecte keuze.

avengers_age_of_ultron_2015_poster.jpg

Korte inhoud: New York is een puinhoop en de overheid heeft een kracht ontwikkeld, met name Ultron. Een creatie van Tony Stark, die deze zelfbewuste robot samen met een legioen drones heeft ontworpen om het werk van de Avengers te vergemakkelijken. Maar de creatie lijkt zo feilloos dat The Avengers bij deze niet meer nodig en worden door de overheid opzij geschoven. Maar Ultron en zijn Ultron Sentinels blijken een bron van kwaad te zijn en The Avengers worden snel weer opgeroepen om de mensheid te hulp te komen.

Spader is een veelzijdig acteur, die we de laatste tijd meer zien op het tv-scherm (Boston Legal, The Practice) dan op het witte doek (The Secretary, Crash), maar ik twijfel er geen seconde aan dat hij een geniale villain-stem kan neerzetten. Daarnaast wordt hij in ieder geval bijgestaan door een hele zooi bekende koppen uit de eerste Avengers film, gaande van Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow) tot Chris Hemsworth (Thor), Robert Downey Jr. (Tony Star / Iron Man), Cobie Smulders (Maria Hill), Jeremy Renner (Clint Barton / Hawkeye), Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Mark Ruffalo (Bruce Banner / The Hulk) en Samuel L. Jackson (Nick Fury). Naast Spader als Ultron zouden we ook Aaron Taylor-Johnson zien als Pietro Maximoff / Quicksilver, Anthony Mackie als Sam Wilson / The Falcon en Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff / Scarlet Witch.

Ik ben echt wel onder de indruk hoe ze het personage van Ultron hebben aangepakt. Ultron gelooft in de superioriteit van mechanische entiteiten, boven elke organische levensvorm. Het is dan ook een megalomane slechterik van 2m70 die het menselijke ras wil uitroeien. Oorspronkelijk heeft het personage een screetchy stem, maar in latere versies kreeg hij een eerder diepe stem, wat toch wel iets van een cliché is: slechterik = zware stem. In de trailer lijkt het erop dat de makers in ieder geval niet gekozen hebben voor een hyperkinetische psycho. James Spader heeft tevens zijn natuurlijke spreekstem gebruikt, zonder accent.

Voor deze prent hebben ze niet alleen speciale effecten moeten gebruiken voor de robots, maar tevens om de buik van de hoogzwangere Scarlett Johansson (pics). Er zijn tevens 3 body doubles aan te pas gekomen voor al het fysieke werk. En naar verluidt zouden de stuntvrouwen zelfs look-alikes (pic) van Scarlett zijn. Volgens Chris Evans was er zelfs sprake van identiteitswissels op de set en zou iemand een conversatie beginnen tegen een stuntvrouw met het gedacht dat het Scarlett was.

***Related Posts***
21/04/2015: Avengers: Age of Ultron review
21/05/2012: The Avengers review


*** The Avengers: Age of Ultron trailer ***

6 Comments

 1. Kristan

  Ik weet niet of het een goede keuze is, maar Spader zie ik nu wel niet in een villain rol zonder zijn stem te verzwaren, en dat hebben ze volgens mij wel een beetje gedaan. De stem van Benedict Cumberbatch was meteen doorslaggevend in Star Trek Into Darkness, en dit zal ook moeten gebeuren met James Spader.

  Reply
 2. snuff

  Wel straf dat deze film nu de gebeurtenissen van Captain America zal volgen. Was deze film nu eens een saaie bedoening.

  Reply
 3. Bart

  Aan het einde van de eerste Avengers kwam er wel een andere villain aan bod, Thanos, die hier blijkbaar ook niet aan te pas komt. Maar ik zou de castinglijst van imdb toch met een korrel zout nemen.

  Reply
 4. Supes

  Sorry, maar die korte inhoud is bullshit 🙂 Er is nog niet veel geweten over het script, maar Ultron is geen overheidsprogramma en “Sentinels” zouden teveel verwarring geven met de X-Men, dat weet Joss Whedon maar al te goed. Ultron is een Artificial Intelligence, gecreëerd door Ant-Man. In de Avengers-film doet Ant-Man echter nog niet mee, dus is de kans groot dat hij voortkomt uit de technologie van Tony Stark/Iron Man. Zie hem dan eerder als een evil JARVIS, want dat is vermoedelijk de richting die ze opgaan, vermits ze op Comic Con Iron Man’s masker lieten veranderen in het gezicht van Ultron…

  Reply
 5. fabian

  “Ultron is geen overheidsprogramma”
  kweetnie maar euh, de eerste zin van de korte inhoud op IMDB begint wel met:
  “As the US Government create a force, known as Ultron …”

  Reply
 6. Supes

  @fabian, IMDB kan door iedereen ge-edit worden, wat daar staat is geen officiële inhoud. Voor het verhaal van Age of Ultron heersen er voorlopig alleen nog maar speculaties en geruchten en die inhoud op IMDB is er daar één van. De evil JARVIS uitleg is een ander. Wees maar zeker dat dat op IMDB geüpdatet moet worden wanneer Marvel binnen een jaar ofzo pas de echte korte inhoud vrijgeeft…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *