Boardwalk Empire seizoen 3 op Blu-ray

En deze week komt het derde seizoen van de HBO serie “Boardwalk Empire” uit op Blu-ray, en net zoals het eerste en het tweede seizoen ontgoochelt deze 12 afleveringen van Terence Winter en Martin Scorsese voor geen minuut. Het leuke van de serie is dat ook alle hoofdpersonages echt hebben bestaan. Het is wat mij betreft de meest verkwikkende geschiedenislessen die ik ooit heb gehad. De regie van de serie wordt verdeeld onder een aantal regisseur waaronder Sopranos-regisseur Timothy Van Patten.

boardwalk empire,terence winter,martin scorsese,michael pitt,bobby cannavale,steve buscemi,michael stuhlbarg,kelly macdonald,meg chambers steedle,charlie cox,shea whigham,gretchen mol,stephen graham,vincent piazza,paul sparks

Korte inhoud: Na de schokkende gebeurtenissen op het einde van het tweede seizoen, en de dood van James ‘Jimmy’ Darmody (Michael Pitt) krijgen we de introductie van een nieuwe figuur, de sadistische en opvliegende gangster Giuseppe “Gyp” Rosetti (Bobby Cannavale). Tijdens een meeting met alle maffiabonzen uit de streek maakt Nucky Thompson (Steve Buscemi) duidelijk dat hij het allemaal wat voorzichtiger wil aanpakken en enkel nog maar zal leveren aan één klant, met name Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg). Dit is uiteraard niet naar de zin van Rosetti en hij begint een oorlog met Nucky door de Taber Heights weg in te palmen, een weg die leidt naar Rothstein.

Maar wat Boardwalk Empire zo een sterke serie maakt zijn al die interessante nevenpersonages en nevenplots. Zo zit Nucky nog steeds tussen twee vuren op relationeel vlak, enerzijds tussen zijn vrouw Margaret Schroeder (Kelly Macdonald) en zijn showgirl minnares Billie Kent (Meg Chambers Steedle). Maar Margaret ondergaat de situatie nooit en voert haar plannen uit zoals het haar zint en flirt ondertussen nog wat met de handlanger van Nucky, Owen Slater (Charlie Cox)

Ook Nucky’s broer Eli (Shea Whigham) is terug uit de gevangenis, uitgemergeld en wanhopig, maar lijkt beetje bij beetje het vertrouwen te herwinnen van Nucky. Maar het overlijden van Jimmy is nog niet geheel verwerkt, en dat is niet alleen te merken bij Nucky maar ook bij Gillian (Gretchen Mol), die een manier zoekt om deze tragedie van haar verloren zoon te verwerken. En uiteraard is er nog Al Capone (Stephen Graham) die soms heel agressief uit de hoek kan komen, maar alsnog een goede vader blijkt te zijn voor zijn doof zoontje. Ook agent Nelson Van Alden zorgt voor een leuke bijrol, samen met Lucky Luciano (Vincent Piazza), Meyer Lansky (Anatol Yusef) en de appetijtelijke Mickey Doyle (Paul Sparks).


Boardwalk Empire season 3 animated pictureBoardwalk Empire season 3 animated pictureBoardwalk Empire season 3 animated picture
Boardwalk Empire season 3 animated pictureBoardwalk Empire season 3 animated pictureBoardwalk Empire season 3 animated picture
© HBO

Op de Blu-ray is er naast de 733 minuten van filmplezier, ook nog heel wat extraatjes te rapen zoals 6 audio-commentaren met cast en crew, samenvattingen van vorige episodes (en goed dat deze er zijn, zeker om alles opnieuw op te frissen uit seizoen 2), en nog heel wat interessante weetjes via de Boardwalk Chronicle. Vanaf september komt het 4de seizoen van de serie in de States op televisie. Ik kan haast wachten en ik vermoed dat ik niet de enige ben.


*** Boardwalk Empire seizoen 3 trailer ***

***Related Posts***
30/03/2015: Boardwalk Empire seizoen 5
27/08/2014: Boardwalk Empire seizoen 4
08/09/2012: Boardwalk Empire seizoen 2
29/01/2012: Boardwalk Empire seizoen 1

7 Comments

 1. kristan

  Al gezien, echt een bangelijk seizoen. Rosetti is echt een memorabel karakter met wel heel bizarre gewoontes in de slaapkamer. Benieuwd naar het volgende seizoen, trailer is al veelbelovend.

  Reply
 2. Selina Weert

  “Samenvattingen van vorige episodes (en goed dat deze er zijn, zeker om alles opnieuw op te frissen uit seizoen 2)”
  hopelijk zijn ze optioneel, want daar heb ik zelf een hekel aan. Soms gaan die samenvattingen een detail van een personage benadrukken en zo weet je meteen waar de nieuwe aflevering naar toe zal gaan. Misschien handig om het vorige seizoen op te frissen bij aanvang van aflevering 1, maar nadien hoeft het voor mij echt niet.

  Reply
 3. Dougie

  Ligt die Boardwalk niet aan flarden sinds orkaan Sandy van vorig jaar?

  Reply
 4. Kons

  @dougie: Het noordelijk deel van de boardwalk werd vernield de rest heeft de storm overleefd. De serie wordt toch opgenomen op een set in Brooklyn (Steiner Studios) en er zijn uiteraard ook nog visuele effecten van Brainstorm Digital:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aFHKwaW4Um8

  Reply
 5. Faysaul

  De echte Boardwalk is bijna één km lang, terwijl de nagemaakte set in Brooklyn bijna 100 meter lang is. Wat ik heb gelezen is dat de set ook was getroffen door orkaan Sandy, maar dat de schade nog beperkt bleef.

  Reply
 6. dries

  Heb genoten van de eerste tot de laatste seconde van deze topserie. Laat dat vierde seizoen maar snel komen.

  Reply
 7. Tom

  Eindelijk gezien! De finale was ferm in orde en kijk nu al uit naar het vervolg. Ze hebben zowat alle verhaallijnen ‘afgesloten’ en meteen ook de grondlaag gelegd voor het volgende. Beresterke serie die Boardwalk Empire.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *