Ben Affleck wordt Batman in de Man of Steel sequel

Blijkbaar zullen we nog niet meteen Orlando Bloom zien in batsuit. Opluchting alom. Volgens Warner Bros zou de 41-jarige Ben Affleck in de huid kruipen van de Dark Knight in de opkomende sequel Batman vs. Superman (2015), het vervolg op Man of Steel (2013). Opluchting voorbij.

Affleck zal dus de plaats innemen van Christian Bale, aan wie nochtans een royale som geld (46 miljoen euro) werd aangeboden om zijn rol opnieuw op te nemen in de Superman sequel, alsook in de Justice League (2017) film. Regisseur Zack Snyder vindt dat Ben een sterk tegengewicht kan vormen tegenover Henry Cavill. Het is in ieder geval een verrassing voor mij want Affleck had een superhero rol eigenlijk afgezworen na zijn Daredevil avontuur: “By playing a superhero in Daredevil, I have inoculated myself from ever playing another superhero. Wearing a costume was a source of humiliation for me and something I wouldn’t want to do again” Maar ja, dit is natuurlijk Batman en het prijskaartje zal ook wel niet onaardig zijn.

Affleck is een talentvol acteur en nog een betere regisseur, maar het had niet mijn eerste keuze geweest voor de rol van Batman. Het is wel een veilige keuze, niet zoals dat het geval was met de relatief onbekende Henry Cavill. Daarnaast heeft Affleck wel de fysiek om Batman te spelen alsook de charme en charisma om als Bruce Wayne door het leven te gaan. Ik denk ook niet dat er veel origin-story aan te pas zal komen. Hij is het soort selfmade man waar je als kijker wel meteen mee weg bent, of dat hopen we althans. Over de plot gaan al langer de geruchten de ronde dat de twee eerst tegenover elkaar staan om nadien in de tweede helft van de film hun krachten samenbundelen tegen Lex Luthor.

Dat alles nu een beetje in een stroomversnelling lijkt te komen is vooral te wijten aan het sterke box-office resultaat die Man of Steel behaalde. Ook al was de film niet zonder zijn gebreken, haalde het toch een slordige 650 miljoen dollar binnen, weliswaar met een productiebudget van 225 miljoen en misschien nog een promotiebudget van 150 miljoen. Maar het mag duidelijk zijn dat deze film miljoenen heeft opgebracht en nog wat extra miljoenen zal opbrengen op Blu-ray.

Toch denk ik dat er meer interessante acteurs rondlopen dan cover boy Affleck. Ik had misschien een meer ruiger type verwacht, misschien in de stijl van Jeffrey Dean Morgan of zelfs Joe Manganiello. Dat zou een personage zijn waarvan ik nog zou kunnen aannemen dat hij de strijd zou kunnen aanbinden met Superman. Zelfs al werkt hij voornamelijk met gadgets moet hij fysiek in supervorm zijn. Ben is me iets te fashionista en ik weet niet hoe het met jullie gesteld is, maar desondanks de paar goeie films waarin hij recent in zat, kan ik me toch maar moeilijk de Ben uit Daredevil (2003) uit mijn geest zetten, om nog maar te zwijgen over zijn beschamende deelname aan f#cking Gigli (2003). Persoonlijk had ik misschien liever een Batman vs. Superman film gezien met Zack Snyder als Batman en Affleck in de regisseursstoel. Maar we zullen zien in hoeverre producer Christopher Nolan zijn personage kan meehelpen vorm geven. Nu maar hopen dat ze Matt Damon niet vragen om Robin te spelen.

***Related Posts***
02/05/2014: We zijn nog niet klaar voor een R-rated versie van Batman
29/04/2014: Zack Snyder regisseert Justice League na Batman vs Superman
02/02/2014: Jesse Eisenberg is Lex Luthor, Jeremy Irons is Alfred
04/12/2013: Gal Gadot gecast als Wonder Woman in Batman vs Superman
19/11/2013: Lex Luthor en Nightwing vervoegen Batman vs Superman
28/08/2013: Breaking Bad acteur Bryan Cranston getipt als Lex Luthor
13/08/2013: Orlando Bloom getipt voor de rol van Batman
22/07/2013: Batman in Man of Steel 2
01/07/2013: Jon Hamm in de running voor Lex Luthor in Man of Steel 2
14/06/2013: Man of Steel review

7 Comments

 1. Brechten

  Ik dacht dat Affleck had gekozen voor kwaliteitsfilms. Argo mag dan nog wel een Oscar hebben gewonnen, hij heeft er zelf nog geen gekregen voor regie of acteerwerk. En de populaire toer opgaan is misschien niet de juiste weg naar eeuwige roem.

  Reply
 2. arjen

  lol. Speelde Ben Affleck niet de rol van Superman in de film Hollywoodland? Vind ik ook een beetje een rare keuze, maar Nolan zal wel helpen met de metamorfose.

  Reply
 3. Bram

  Hoezo Ben Affleck? En wat is al dat gedoe met die setup van Joseph Gordon Levit in The Dark Knight Rises??

  Reply
 4. Spence

  Ik vond Affleck eigenlijk nog wel een goed acteur, en ook al had ik het ook liever iets mider glad denk ik wel dat hij ons een uitstekende vertolking zal brengen. Ik geef hem het voordeel van de twijfel.

  Reply
 5. laserboy

  Ik ken iemand die hier echt wel pisnijdig van zal worden, en dat is Kevin Smith. Hij heeft niet alleen een Superman script geschreven, was al betrokken bij een Batman miniserie en heeft al heel wat met Ben Affleck gewerkt.

  Reply
 6. Kons

  @laserboy: valt nog wel mee. Dit is zijn tweet met een reactie over het nieuws:
  (Kevin Smith on Ben Affleck as Batman)
  “Holy s–t… BEN AFFLECK IS THE NEW BATMAN!!!” Smith tweeted shortly after the announcement. “Do you know what this means? It means that I’ve seen Batman naked!!!”

  Reply
 7. micha

  Nu we toch bezig zijn met bekende namen, waarom niet gewoon George Clooney terugbrengen 🙂

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *