Release van The Loft voor de zoveelste keer uitgesteld

Mocht ik niet blij zijn, zou ik spontaan beginnen huilen, maar de release van The Loft (2012) is NOG MAAR EENS uitgesteld. De shooting van de film werd afgerond op 27 juli 2011, en er werd uitgekeken naar een release begin van 2012. Nadien werd het eind 2012, nadien begin 2013, daarna eind 2013 en nu zitten we al aan 29 augustus 2014. WTF?! De promo-trailer is nu al een jaar oud!

Blijkbaar staat niemand echt te springen om deze 14 miljoen dollar productie van Erik Van Looy uit te brengen. Eerst was alle hoop gericht op Warner Bros, maar zij trokken uiteindelijk hun neus op. Nadien pikte Joe Silver het project op en probeerde het te verpatsen aan Universal in één of andere package-deal. En Universal heeft uiteindelijk ingestemd, als men de promo-kost tot een minimum kan beperken. The Loft zou nu op het einde van de zomer-vakantie van 2014 uitkomen, en de studio hoopt dat in tussentijd één van de hoofdacteurs een andere film zal uitbrengen waarmee ze wat geloofwaardigheid zullen winnen bij het publiek. Had de film een acteur als Bradley Cooper in één van de hoofdrollen (had een spot-on casting geweest), dan was deze film reeds uitgebracht in mei van 2012, met een mogelijke recette van +100 miljoen dollar wereldwijd. Maar Cooper heeft geen sleutel tot The Loft en we moeten het stellen met het trio Wentworth Miller, James Marsden en Karl Urban, die tezamen al voor evenveel aantrekkingskracht zorgen als Channing Tatum op z’n eentje.


The Loft 2014 Karl Urban en James Marsden
© Kinepolis Film Distribution

En wat betreft de vrouwen, zijn er ook niet meteen uitschieters. Zo hebben we Rhona Mitra, Rachael Taylor, Isabel Lucas, Margarita Levieva, Valerie Cruz en Kristin Lehman. Wie? Inderdaad. Met uitzondering van Rhona, kan ik zelfs met moeite de actrices voor de geest halen. Was dit geen half-Belgische productie, met een regisseur die ik respecteer, had ik hier geen seconde van mijn tijd aan gewijd. Waarom zou ik even promotie maken voor een remake van een remake wiens enige bestaansreden is om nog maar eens geld te maken met hetzelfde idee. Hier worden NUL risico’s genomen en is het gebrek aan ambitie om beter te doen tastbaar geworden. Zoals ik al had gezegd in 2011, als ze er een Hollywood moneymaker van wilden maken, dan hadden ze één of twee sterren in hun film moeten steken, meer geld in de productie gepompt (minstens 50 miljoen + 50 miljoen promotiekost) en uitgepakt met een luxe-set in Monaco, Las Vegas of Singapore. Als we dan toch gaan voor het geld, investeer dan in uw project en laat het geen 3 jaar liggen zodat je alle krediet verliest bij uw potentieel publiek.

Maar bon, laten we blij zijn dat Universal een paar maand geleden heeft toegehapt. Nu nog afwachten in hoeveel zalen de film zal worden uitgebracht. Hopelijk wordt de film niet nog een keertje opgeschoven. Of nog erger, gaat Joel Silver (die hier de scepter lijkt te zwaaien) weer eisen om de film nog meer in te korten – zo zijn er al 4 minuten gesneuveld – met name de scene met ons Astrid Bryan (pic) – hoe durven ze! Kinepolis Film Distribution zal de film bij ons uitbrengen, maar hiervoor is nog geen datum bekend. Maar van zodra wij meer weten, zijn jullie dat ook.

***Related Posts***
02/02/2015: The Loft van Erik Van Looy flopt in zijn openingsweekend
31/01/2015: The Loft krijgt barslechte kritieken in de States
21/01/2015: The Loft is nog maar eens verschoven
16/12/2014: The Loft van Erik Van Looy krijgt nieuwe filmposters
03/11/2014: The Loft van Erik Van Looy blijft steken op minder dan 100’000 bezoekers in eigen land
17/10/2014: Juryvoorzitter Bret Easton Ellis maakt The Loft met de grond gelijk
23/09/2014: The Loft heeft nieuwe Amerikaanse releasedatum
15/09/2014: The Loft review
28/06/2014: De release van The Loft wordt nog maar eens uitgesteld
08/03/2013: De Amerikaanse The Loft wordt andermaal uitgesteld
10/08/2012: Amerikaanse Loft dan toch geen straight-to-dvd film
24/02/2011: Van Looy maakt zijn Amerikaanse Loft versie
26/10/2010: Weinig vernieuwende Loft remake
01/08/2010: Erik Van Looy moet Hollandse Loft-remake redden
22/02/2010: Erik Van Looy geen zin in Hollandse Loft-remake
25/01/2010: Hollandse Loft-remake in de maak
07/06/2008: Erik Van Looy en Bart De Pauw maken film

8 Comments

 1. Christophe

  Mogen eigenlijk nog tevreden zijn dat de film in de bioscoop wordt uitgebracht, had er alle schijn van dat het straight-to-dvd zou worden voor deze Loft.

  Reply
 2. Brechten

  Augustus is meestal een dumpingsmaand voor alles wat niet meteen overtuigt. Dus een release eind augustus zegt meteen ook veel over deze zoveelste remake.

  Reply
 3. kristan

  Ik heb zelfs nooit die Hollandse versie gezien. Trailer van de Amerikaanse versie ziet er wel professioneel uit. Snapt niet waarom het allemaal zolang moet duren.

  Reply
 4. Aless

  Hopelijk vaart het voor Roskam iets beter in de States.

  Reply
 5. Julie

  “zijn er al 4 minuten gesneuveld – met name de scene met ons Astrid Bryan”
  Wil dit nu net de scène zijn waar ik eigenlijk zo een beetje stond op te wachten! Ik geef toe, bedoeld als guilty pleasure 😀

  Reply
 6. DrGonzo

  Komt ergens in april maart 2014 uit. Hij kreeg fantastische commentaar van een testpubliek.

  Reply
 7. Diederik

  @DrGonzo: Wat zijn uw bronnen? Voor zover ik weet is de release nog steeds gezet op 29 augustus 2014 in de States, en dit in een beperkt aantal zalen. En who cares wat een testpubliek al dan niet mag denken :s

  Reply
 8. Peterken

  Gaan we die film nu nog te zien krijgen? Wat veel promotie heb ik er toch nog niet van gezien.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *