Yvonne Strahovski als hedendaagse Dr. Frankenstein

Hier zijn een aantal afgelikte karakter-posters van de opkomende Australisch-Amerikaanse horrorfilm I, Frankenstein (2014), de tweede film van Stuart Beattie, die in Hollywood beter bekend is als scenarist van de Pirates of the Caribbean films, alsook van 30 Days of Night (2007), waarop dit nieuw project wel iets weg van heeft (zie deze posters).

Korte inhoud: Er is een oorlog op komst in dit dystopisch heden, tussen de waakzame waterspuwers en boosaardige demonen, die het einde zou kunnen betekenen van de mens op aarde. Ook Victor Frankensteins intelligente creatie Adam (Aaron Eckhart) raakt betrokken in deze strijd, wanneer beide groepen het geheim van zijn onsterfelijkheid willen achterhalen.


i frankenstein,posteri frankenstein,posteri frankenstein,posteri frankenstein,poster

De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Kevin Grevioux (zie hier de cover en hier kan je de comic gewoon bekijken). Vreemd genoeg draait de comic rond de figuur van Franklin Stein, en dus niet rond Adam. In de comic is hij een soort vampieren-jager – dus in essentie eigenlijk een vrij klassiek en misschien al wat versleten gegeven. De stijl van de comic is best wel knap.

In de film zouden we in ieder geval een soort origin story krijgen met het ontstaan van het personage. Dr. Frankenstein, gespeeld door Aden Young, zien we aan de zij van zijn vrouw Elizabeth (Virginie Le Brun). Terra, de assistente van Victor zou gespeeld worden door Yvonne Strahovski, terwijl Miranda Otto de rol zal vertolken van de koningin van de waterspuwers (de Gargoyles) en Bill Nighy wordt nog maar eens getypecast als de villain, een directe afstammeling van Satan (De filmploeg van Underworld zullen hier wel mee moeten lachen).

Ik weet niet wat jullie hiervan denken, maar ik heb zo een gevoel van een flop met monumentale proporties, die hopelijk nog wat de schade kan indekken met een stijlvolle promotiecampagne. Hoewel, alles in deze prent lijkt copy-paste van zowat 30 andere films die we al gezien hebben, incluis de titel en de posters. De regisseur zelf mag dan nog wel een talentvol scenarist zijn, één ding in de filmbizz lijkt altijd wel te kloppen – scenaristen die hun carrière willen verder zetten als regisseur maken meestal heel bedenkelijke prenten. Het wordt afwachten op die eerste trailer.

Yvonne Strahovski HQ pics: pic01, pic02, pic03, pic04 & pic05.

***Related Post***
24/05/2014: I, Frankenstein Blu-ray review

2 Comments

  1. fabian

    ‘The Good’ ziet er toch niet zo “good” uit. Lijkt me een soort Underworld film te zijn met in plaats van een latex babe in de hoofdrol, nu een Frankenstein met mannequin looks. Next !

    Reply
  2. Dimi

    De strip is wel wat aan de simpele kant, maar heb je er nog die toch succesvolle films opleveren. Afwachten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *