Devious Maids is een soort Desperate Housewives 2.0

Marc Cherry, het brein achter de hit-serie Desperate Housewives heeft een nieuw paradepaardje. Deze keer gaat de focus niet naar rijke huisvrouwen, dan wel naar de poetsvrouwen van rijke families in Beverly Hills. De nieuwe serie heet “Devious Maids” (2013-) en wordt ondermeer geproduceerd door Eva Longoria. De eerste pilot-aflevering kunnen jullie al integraal bekijken, onderaan dit berichtje.

Devious Maids,Eva Longoria,marc cherry,desperate housewives,Dania Ramirez,Roselyn Sanchez,Edy Ganem,Judy Reyes,Susan Lucci,Grant Show,Brett Cullen

Ik ben zelf wel een fan van de leuke karakters en de pittige dialogen uit Desperate Housewives. Het is tevens een serie die het maar liefst 8 seizoenen heeft volgehouden en er steeds wel in geslaagd om de lat zo hoog mogelijk te houden. Het was dan ook een beetje van een verrassing dat de diva’s uit Wisteria Lane op straat werden gezet en er geen 9de seizoen meer kwam, ondanks de bittere tranen en luidruchtig protest van duizenden fans.

Maar dit is nu eenmaal het lot van de vrije markt. Daar waar het eerste seizoen nog een publiek trok van bijna 24 miljoen ABC-kijkers, daalde het aantal kijkers systematisch met elk nieuws seizoen. Het 8ste seizoen trok nog maar 10,6 miljoen kijkers meer. Het werd duidelijk dat deze koe stilaan uitgemolken was. Marc Cherry mocht dus in de pen kruipen en inspireerde zich op een Mexicaanse tv-serie “They Are the Home’s Joy” (2009), maar ik heb zo de indruk dat hij vooral niet teveel wou afwijken van zijn basisrecepten die Desperate Housewives zo succesvol maakten. Vreemd genoeg heeft ABC zijn staart ingetrokken na het zien van de pilot en heeft de zender Lifetime de serie opgepikt met een bestelling van 13 episodes.

In de hoofdrollen zien we ondermeer Dania Ramirez, Ana Ortiz, Roselyn Sanchez, Edy Ganem, Judy Reyes en Susan Lucci. Het was ook meteen duidelijk dat het vooral een vrouwenbedoening was. Onder de dun bezaaide mannelijke acteurs zien we ondermeer Grant Show en Brett Cullen.

Persoonlijk vond ik de pilot maar een mager beestje. Ik was constant aan het hopen dat de karakters van Housewives plots in beeld zouden komen, in een poging deze series van de grond te krijgen, maar niet dus. Het script vind ik behoorlijk cliché en weinig verrassend, de regie overtuigt me niet en het acteerwerk is beschamend slecht. Ik verwacht dat ze hier ook records zullen opmeten … van minst bekeken episodes. Maar oordeel zelf…


*** Devious Maids trailer ***

1 Comment

  1. Julie

    Zou wel tof zijn mochten we nu de gehele serie kunnen zien op you tube 🙂
    Vond het nog wel ok, niet het niveau van Desperate Housewives maar wel onderhoudend. En met een pilot is het altijd wel wat zoeken naar een nieuwe stijl.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *