Kevin Costner in twee nieuwe sportfilms

Acteur Kevin Costner heeft indruk gemaakt met zijn verdienstelijke rol in Man of Steel (2013), en ondertussen gaat de 58-jarige Amerikaan op zijn elan verder. We zullen hem binnenkort zien in de rol van William Harper in de opkomende Tom Clancy film Jack Ryan (2013), in regie van Kenneth Branagh.

kevin costner

Daarnaast gaat hij, net als Jason Statham en Liam Neeson, zijn ziel verkopen aan de Franse super-producer Luc Besson (Transporter, Colombiana, Taxi, Taken), met de actie thriller Three Days to Kill (2014) van B-regisseur McG. De film gaat over een geheim agent die een experimentele drug krijgt die zijn leven kan redden in ruil voor een laatste opdracht.

En daar blijft het niet bij. Kevin Costner lijkt ook een hoofdrol te spelen in de nieuwe Ivan Reitman film, de rugby prent Draft Day. Meteen de zoveelste sportfilm waaronder Costner zijn handtekening zet (cf. Field of Dreams, Tin Cup, Bull Durham, For Love of the Game). En van sportfilms gesproken, gaat de acteur ook te zien zijn in McFarland (201?), waarin hij de coach van een hardloopteam gaat spelen. De film zou geregisseerd worden door Niki Caro (North Country, Whale Rider).

Het is een lange tijd stil geweest rond de acteur, ben zelf geen enorme fan van zijn acteerwerk, maar de man heeft charisma en net zoals een Richard Gere, heeft hij zijn momenten waar we ons als kijker volledig overgeven. Zijn meest populaire film blijft waarschijnlijk The Bodyguard (1992), en er is lange tijd sprake geweest van een sequel met Jessica Simpson of zelfs een Rihanna / Channing Tatum bodyguard. Maar het is allemaal gebleven bij deze homemade spoof. En misschien maar goed ook. Zijn eerstvolgende film Jack Ryan zou op 1 januari 2014 bij ons in de bioscoop moeten lopen.

For Love of the Game afbeelding © Universal Pictures Home Entertainment

4 Comments

 1. Jabba

  Ik vond Dances with Wolves geniaal.

  Reply
 2. Kons

  De films die hij heeft geregisseerd zijn best nog te doen. Dances en Open Range zijn goeie westerns. Postman is wat tegengevallen, maar de film verveelt niet. Maar het is en blijft op de eerste plaats meer een acteur dan een regisseur.

  Reply
 3. Laurent M.

  Zijn Beste films zijn
  1. The Untouchables
  2. JFK
  3. Dances with Wolves
  voor de rest geen echte hoogvliegers.

  Reply
 4. gleny boy

  Vond Robin Hood ook wel best een leuke vertolking, en ook wel No Way Out. Zeker minder wisselvallig dan Richard Gere.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *