James Gandolfini overleden

Groot verlies in Hollywood. De 51-jarige Sopranos ster James Gandolfini stierf in Italië aan een zware hartaanval. Dat stond te lezen op de site van de Hollywood Reporter. De Golden Globe winnaar laat een vrouw en twee kinderen achter. De acteur bevond zich in Sicilië voor het filmfestival van Taormina. Daar zou hij komend weekend deelnemen aan een rondetafelgesprek met de Italiaanse regisseur Gabriele Muccino (The Pursuit of Happyness).

James Gandolfini,overleden,Killing Them Softley,true romance,Where the Wild Things Are,the sopranos,The Taking of Pelham 123,Zero Dark Thirty,michael r roskam,Animal Rescue,Matthias Schoenaerts,Noomi Rapace,Tom Hardy

De Italiaans-Amerikaanse Gandolfini was geregeld te zien als opruimer of baas van de Italiaanse maffia. Zo was hij vorig jaar te zien in de rol van uitgerangeerde huurmoordenaar in de film Killing Them Softley (2012). Maar Gandolfini heeft vooral ook een lange carrière in de filmwereld achter de rug voor hij door iedereen bekend raakte als Tony Soprano. Hij speelde mee in onder meer True Romance (1993), Where the Wild Things Are (2009), Welcome to the Rileys (2010) en The Taking of Pelham 123 (2009). Vorig jaar was hij ook te zien in onder meer Zero Dark Thirty (2012).

De gehele filmwereld reageerde geschokt en er kwamen heel wat steunbetuigingen voor de familie van Gandolfini. Acteur Robin Williams noemde hem een “he was an exceptional actor”. Gitarist Joe Perry van Aerosmith twitterde: “He was a nice guy, funny and sweet. He will be missed” De maker van ‘The Sopranos’ David Chase schreef: “He was a genius. We saw this even in his smallest roles. He is one of the greatest actors ever. A large part of his genius was in his sad eyes. He was my brother in a way that I can never explain.”

De laatste film die hij maakte was met onze eigenste Belgische regisseur Michael R. Roskam, in de opkomende Animal Rescue (2014), naar een scenario van Dennis Lehane. De film is een misdaaddrama die draait rond een verloren pitbull, een wanna-be oplichter en een aanslag. In de film zien we ondermeer Tom Hardy, Matthias Schoenaerts en Noomi Rapace. Kenmerken van deze karakter acteur waren zijn droevige ogen, zijn discrete glimlach, zijn zwaar gebouwde gestalte en hij was zowat de enige bad guy waar je sympathie voor kon krijgen.

RIP, Gandolfini.

4 Comments

 1. janaïka

  ik ben echt geschokt!
  rip james.
  sopranos is beste serie ooit!!

  Reply
 2. Bart

  The Sopranos was een schitterende serie, schitterende rol, schitterende acteur. Het doet altijd wel iets als een acteur sterft, zelfs de minder goede acteurs. Gandolfini was een echte karakteracteur, maar met zijn +125 kg speelde hij een beetje met het lot.

  Reply
 3. micha

  Zwaar verlies, de maffia zal nooit meer hetzelfde zijn in Hollywood.
  RIP James.

  Reply
 4. Julie

  Ben wel geschokt, en heel triest. Hij was een heel goede acteur en heb erg genoten van zijn vertolkingen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *