Only God Forgives van Drive regisseur Nicolas Winding Refn

De regisseur van Nicolas Winding Refn (Pusher, Valhalla Rising, Bronson), heeft een nieuwe film en opnieuw heeft het die 80’ties vibe met muziek van Cliff Martinez en heeft hij Ryan Gosling gecast. Deze misdaad thriller heet Only God Forgives (2013) en heeft ondertussen al een nominatie op zak op het Filmfestival van Cannes.

Only God Forgives,Nicolas Winding Refn,Ryan Gosling,cliff martinez,Tom Burke,Kristin Scott Thomas,Yayaying

Korte inhoud: Julian (Ryan Gosling), een Engelsman die in Bangkok woont, is een gerespecteerde figuur in de onderwereld. Samen met zijn broer Billy (Tom Burke) baat hij een Thai boxing club uit die in feite een dekmantel is voor drugssmokkel naar Londen. Wanneer Billy vermoord wordt, komt hun moeder Jenna (Kristin Scott Thomas) uit Londen over om het lichaam te repatriëren. Jenna zelf is het hoofd van een machtige criminele organisatie en is gewend te krijgen wat ze wil. En wat ze wil is de dood van haar zoon wreken. In een bloedige spiraal van woede, verraad en wraak raast ze naar de ultieme confrontatie en de mogelijkheid tot verlossing.

Regisseur Nicolas Winding Refn maakt misschien geen comic-adaptaties, maar zijn films hebben er wel heel veel van weg. Dat grafische geweld, die kleuren, verhalen met (anti-)helden en villains. En die nostalgische 80’ties muziek speelt des te meer op ons gemoed. Als er iemand van mijn part de nieuwe Batman trilogie mag maken, zou Nicolas Winding Refn een interessante kandidaat zijn. Het zou me niet verbazen mocht zijn take op het personage heel dicht staan bij de Arkham Asylum/Arkham City games (…al dan niet met een blonde Bruce Wayne).

De kracht van een goede regisseur is ook om oude bekende acteurs te heruitvinden, en dat heeft hij hier klaarblijkelijk gedaan met Kristin Scott Thomas. Een actrice die eigenlijk altijd wel van die brave rollen speelt, zien we hier nu al het hoofd van een maffia-organisatie. Naast de hoofdrollen zien we ook de Thaïse schone Yayaying opduiken. Een popster in Thailand, vloeiend in Engels en Thai, die hier met deze film haar debuut neerzet. Ik weet niet precies wanneer de film bij ons moet uitkomen, maar waarschijnlijk ergens eind mei 2013.


*** Only God Forgives trailer ***

5 Comments

 1. Brecht

  Drive was toch één van de betere thrillers van de laatste jaren. Sterk acteerwerk, knappe sfeer, en het ziet er naar uit dat deze film in dezelfde lijn ligt.

  Reply
 2. Karel

  Gisteren de commercial voor Gucci gezien met Blake Lively die Refn geregisseerd. Die gebruikt ook al de muziek van M83.

  Reply
 3. Spence

  Het is sfeervol, stijlvol en behoorlijk gewelddadig. Love it !!

  Reply
 4. johan

  Heerlijke trailer!

  Reply
 5. luciano

  Drive was een geweldige film met een mix van arthouse drama en actie geweldige film de stukjes die ik heel sterk vond. Waren de scene,s waarin er niet gesproken werd maar er toch interactie tussen de acteur en de actrice ik was tijdens de film bijna de bioscoop uitgelopen om dat ik mijn draai niet kon vinden in de film ben blij dat ik het niet gedaan heb. De film was een van de beste films die ik in 2011 gezien heb ik kijk al uit naar only god forgives.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *