Damon Lindelof is wereldvreemd

Het mag nu wel duidelijk zijn dat scenarist Damon Lindelof geen idee heeft van wat er leeft bij de filmliefhebbers. Hij mag dan wel de meest populaire scenarist zijn van het moment, die op heel wat visueel indrukwekkende films zijn bijdrage mag leveren, cf World War Z (2014). Maar het is ook de schrijver van de onbegrijpelijke serie “Lost”, het falende experiment Cowboys & Aliens (2011) en de mislukte prequel Prometheus (2012), heeft zich nu uitgelaten op de kritiek die hij zogezegd zou hebben gekregen van het publiek, na zijn beslissing om Prometheus 2 niet te schrijven.

Volgens heel wat fans zou de populaire scenarist kwaad bloed hebben gezet bij regisseur Ridley Scott en filmstudio Fox, omdat hij er de brui gaf voor de sequel van de beoogde trilogie. “Dat is nieuw voor mij. Ik heb een fantastische relatie met zowel Ridley als Fox”, zegt Lindelof tegen de collega’s van Slashfilm. “Ik heb me erbij neergelegd dat ik op het internet de pineut ben, maar zelfs ik vond deze hetze wel erg bizar. En ik ben nogal wat gewend”, brengt de 39-jarige Lindelof zijn uiteenzetting opgang.

“Het is een bespottelijke gedachte dat er niet vele andere scenaristen zijn die de teugels zouden kunnen overnemen. Ik heb geen verhaallijn voor een trilogie uitgeschreven om bij het eerste het beste probleem al op te stappen. Iedereen die iets anders beweert, kent mij niet en de feiten evenmin. Als ik me met te veel dingen tegelijk bezighoud, is de kans groter dat geen van die dingen echt goed wordt. Niet alleen als schrijver maar ook als fan wil ik juist dat een vervolg op Prometheus geweldig wordt.”

“Het geval wilde ook dat Ridley op het punt stond te beginnen aan zijn volgende film, The Counselor (2014), met daarna meteen Child 44 (2014) op het programma. De conclusie lag voor de hand – het was beter als ik mezelf uit de race zou halen voordat ik de vernedering zou moeten ondergaan van het niet eens gevraagd worden.”

Mijn beste Lindelof, volgens mijn is de overgrote massa tevreden dat je met je pollen van de Prometheus sequel blijft, gezien het zwaar tegenvallende scenario in wat één van de beste science-fiction films ooit had kunnen worden. Velen hebben moeten lachen met die religieuze troep die er zo nodig in moest of de lachwekkende scène met personages die wel heel bizarre dingen doen. Gelukkig ben je goed bevriend met “Jar Jar Abrams”, nu maar hopen dat je zijn Star Trek Into Darkness (2014) niet zal verneuken.

***Related Posts***
27/03/2013: Damon Lindelof moet World War Z script redden
22/12/2012: Damon Lindelof zal de Prometheus sequel niet schrijven
20/07/2012: Prometheus review
23/12/2011: Cowboys & Aliens review

3 Comments

 1. fabian

  Sommige mensen in Hollwood lijken wel in een soort ‘hotspot’ te staan en je vraagt je soms af hoeveel blowjobs ze hebben moeten geven om telkens maar weer de grootste projecten binnen te halen. Neem nu Lindelof, die kerel werd vorig jaar opgeroepen om World War Z te redden van een desastreuze script dwaling TIJDENS de shoot, wat uiteraard reshoots met zich meebracht. Waarom Lindelof? Hebben die dan niet de laatste seizoenen van Lost gezien? Hebben die Prometheus gezien? Ik snap dat niet… misschien moet ik ook maar best op mijn knieën gaan wil ik dergelijke projecten binnen te halen ;D

  Reply
 2. micha

  Niet dat ik Lindelof wil verdedigen, maar je kunt Prometheus toch moeilijk zien als “zijn” scenariële uitschuiver. Ridley is al jaren met het project bezig en hij heeft precies verteld wat en hoe Lindelof moest schrijven. Dat Prometheus zo zwak is ligt volgens mij minder aan de scenarist, dan wel aan de regisseur die al het leven uit deze prent heeft gezogen.

  Reply
 3. Kons

  @micha: hoeveel ik wel wil geloven dat controlfreak Ridley heel veel heeft bepaald heeft Lindelof toch toegegeven dat hij Ridley op veel vlakken heeft “bijgestuurd”.
  Lees wiki onder writing: http://en.wikipedia.org/wiki/Prometheus_%28film%29

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *