Met David Attenborough op ontdekking in Africa

Als er goede natuurdocumentaires op Blu-ray verschijnen, willen we deze toch ook even in de aandacht brengen. De BBC serie Planet Earth (2006 – 2010) en Frozen Planet (2011-2012) heeft al heel wat knappe beelden bij elkaar gesprokkeld en ze zijn zowat toonaangevend in hun domein.

David Attenborough,africa,Forest Whitaker,earth,bbc,frozen planet

Het is niet voor niets dat ze ook de duurste reportages maken, want er is een publiek voor. En een gezicht en stem van een David Attenborough blijft een referentie. En nu is er een nieuwe reeks, Africa (2013 – ), van de award-winnende BBC Natural History Unit en de Discovery Channel.

Ik was zelf echt onder de indruk van de documentaire Earth (2007), dus keek ik wel uit naar de nieuwe reeks. En in de nieuwe reeks werd Attenborough bijgestaan door Forest Whitaker, en nemen ze een kijkje op de Kalahari woestijn, de Savannah, het Congo gebied, Zuid Afrika en de Sahara. De documentaire leert ons in vijf afleveringen het wonderbaarlijke continent en haar minstens zo verrassende dierlijke bewoners kennen.

Van de verstilde schoonheid van de Atlastoppen naar Kaap de Goede Hoop en van het broeiende oerwoud van Congo naar de beukende golven van de Atlantische Oceaan: een tocht door ongerept regenwoud, nooit eerder gefilmde bergketens en zelfs een besneeuwde woestijn. Vanuit de dynamische spanning tussen de wildernis en haar bewoners ontvouwt zich de dramatische schoonheid en kracht van dit majestueuze continent: prehistorisch ogende schoenbek-ooievaars strijden om de macht, dartele hagedissen verschalken letterlijk over de rug van leeuwen een maaltje en giraffen ontpoppen zich als meedogenloze vechters. Iedere aflevering belooft intieme oog in oog ontmoetingen met bijzondere dieren en betreedt nog onontdekte gebieden.

Als jullie fan zijn van natuurdocumentaires kan ik deze box zeker aanraden, en zeker in volle HD kwaliteit, met een bijzonder knappe fotografie. Met Africa duik je 420 minuten lang in een wereld die ons klaarblijkelijk nog onbekend is. Het zijn documentaires die niet alleen een streling zijn voor het oog, maar ook op educatief vlak veel te bieden hebben. De Blu-ray is ligt deze maand in de winkelrekken.


*** Africa trailer ***

***Related Posts***
04/02/2011: Planet Earth nieuwe ontdekkingen
02/10/2010: Oceans op blu-ray
06/01/2009: Earth in High Def

1 Comment

  1. Aless

    Haha ! Ik vertrek deze zomer naar Afrika, zal van pas komen 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *