Jurassic World heeft een nieuwe poster

We hebben een nieuwe poster binnen van Jurassic World (2015), die waarschijnlijk wel een reboot zal worden in plaats van een zoveelste sequel. Qua verhaal kunnen ze in ieder geval nog veel ideeën halen uit het boek van Michael Crichton die nog niet verfilmd zijn. Het project ligt al langer dan vandaag op tafel, zo was er al in 2007 sprake van een 4de Jurassic Park. Niet Steven Spielberg, maar wel Colin Trevorrow (pic) zal Jurassic World gaan regisseren voor Universal Pictures en Amblin.

colin trevorrow,jurassic park,jurassic world,safety not guaranteed,steven spielberg,universal,amblin entertainment,joe johnston,jurassic park 3,star wars vii,rick jaffa,amanda silver,michael crichton,derek connolly,judy greer,vincent donofrio,jake johnson,bryce dallas howard,chris pratt

Er is op dit ogenblik nog geen korte inhoud, maar we hebben wel een bijna volledige cast, met namen als Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jake Johnson, Vincent D’Onofrio en Irrfan Khan. Ook Arrested Development actrice Judy Greer vervoegt de cast. Niet meteen veel ronkende namen voor een film met een productiebudget van 150 miljoen dollar. Maar misschien valt er nog wel een grote naam binnen een paar maanden.

Colin Trevorrow is een vrijwel onbekende naam. De man heeft een kortfilm gemaakt, een tv-film en de langspeelfilm Safety Not Guaranteed (2012). Hoe ze bij hem zijn terecht gekomen in een torenhoog raadsel, maar het “goede nieuws” (althans voor de fans van de franchise) is dat Spielberg toch betrokken blijft als uitvoerend producent en dat de film er effectief zal komen. Toch is het wel een serieuze gok, want hier hebben we toch te maken met een grootschalig commercieel project en geen kleine auteursfilm. De man heeft trouwens ook geen ervaring in actie, laat staan dat hij weet hoe hij met ver gevorderde CGI-speciale effecten moet werken. De man blijkt wel een fan te zijn van Jurassic Park – dat zou iedereen wel zijn mocht je weten hoeveel een regisseur zal verdienen – en heeft toch veel prijzen in de wacht kunnen slepen met zijn time-travel film in 2012.

De man was zelfs lange tijd getipt als de mogelijke regisseur van Star Wars: Episode VII (2015). Ik weet niet wie zijn agent is, maar ik zou die kerel ook wel willen als vertegenwoordiger. Nu ben ik wel benieuwd wat deze onbekende snuiter met de franchise zal aanvangen. Jurassic Park III (2001) werd geregisseerd door Joe Johnston, en die had wél ervaring met actie en CGI (die was zelfs art director visual effects op Star Wars episode V en VI !), maar zijn film trok toch op de ballen, dus je weet maar nooit. Ik denk dat Spielberg op een gegeven moment moet gezegd hebben, ‘we hebben geen ervaringsdeskundige nodig, wel iemand die de franchise nieuw leven kan inblazen’. En nieuw bloed kunnen ze gebruiken want aan het concept zit al wat slijt aan. Wat kunnen ze nog vertellen wat we nog niet weten? Welk prehistorisch monster kunnen ze nu nog reanimeren?

De overleden auteur Michael Crichton heeft de twee eerste films geschreven, maar bij mijn weten heeft hij geen derde verhaal meer bedacht. De grondlaag voor het script werd geschreven door scenaristen Rick Jaffa en Amanda Silver (Rise of the Planet of the Apes). De regisseur, samen met scenarist Derek Connolly, hebben het definitieve scenario afgeleverd. De film komtop 10 juni 2015 bij ons in de bioscoop, één dag vóór de release in zowat de rest van de wereld!


*** Jurassic World trailer ***

***Related Post***
24/11/2014: Ontdek hier de eerste Jurassic World teaser trailer
26/06/2012: Er wordt gewerkt aan Jurassic Park 4
11/04/2007: Laura Dern over Jurassic Park IV

10 Comments

 1. Yves Valkiers

  Wat heeft die al gemaakt?

  Reply
 2. Stein Rimbaut

  lol! op 11 jaar maar 4 films gedaan. Plus films waar niemand van heeft gehoord.. zijn eigen moeder nog niet… Maja we zullen zien he..

  Reply
 3. Michael Peeters

  Hopelijk wordt dit zn eerste kaskraker!

  Reply
 4. govert

  gelijk heb je julie ,jonhston mag dan wel bekend zijn en met cgi kunnen werken maar regisseren kannie ie niet

  Reply
 5. fabian

  Goed nieuws! Hopelijk doet hij Jurassic Park III vergeten.

  Reply
 6. Nils

  Spielberg gaat er vast weer een onnozele kinderfilm van maken met brullende dinosauriërs die alleen de slechteriken opeten.

  Reply
 7. Danny Héroufosse

  Ben wel benieuwd naar de eerste trailer. Hopelijk een volwassen film deze keer.

  Reply
 8. gertjan

  De Dino’s zijn de sterren, dus geen probleem.

  Reply
 9. Julie Van Olmen

  Jurassic Park 3 was rotslecht, dus kan enkel maar beter worden, zelfs met een nobele onbekende.

  Reply
 10. Limmerick

  Ze zijn de lat voor zichzelf heel erg hoog aan het leggen.. Hopelijk kunnen ze de verwachtingen waarmaken.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.