De Amerikaanse The Loft andermaal uitgesteld

We zullen nog iets langer moeten wachten op de Amerikaanse The Loft (2013) van Erik Van Looy, de film die al vorig jaar in de bioscoop had moeten draaien. Er werd even gevreesd voor een straight-to-dvd scenario, maar producer Joel Silver pikte de film op met zijn Silvers Dark Castle Entertainment en sloot een deel met Warner voor de distributie. Nu is deze deal in het water gevallen.

loft,erik van looy,joel silver,karl urban,james marsden,wentworth miller,eric stonestreet,matthias schoenaerts,universal

Korte inhoud: Vijf getrouwde mannen (Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller, Eric Stonestreet, Matthias Schoenaerts) delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten.

Blijkbaar zou Silver nu een akkoord hebben bereikt met Universal, wat impliceert dat de releasedatum vooruit wordt verschoven naar eind 2013. Een concrete datum is er op dit ogenblik nog niet. Universal is op zich geen slechte verdeler, maar de vraag aan ieders lippen is uiteraard waarom het allemaal zolang moet duren. Zeker als je weet dat er gedraaid werd in juni 2011. Eerst vonden de makers geen verdeler, toen kwam Silver en werd gekeken naar een release eind 2012, nu wordt het nog een jaartje later en zijn we nog steeds niet zeker van een datum (verwacht de film niet vóór september 2013).

En ondertussen werd de trailer al holderdebolder van YouTube gehaald, maar hier kunnen jullie deze nog bekijken. Er zijn ook nog geen filmposters beschikbaar en de buzz rond de film, mocht deze er al zijn, moet nu toch stilaan weggeëbd zijn. Zoals ik al eerder zei sta ik niet meteen de wachten op deze 14 miljoen dollar remake, ik heb ondertussen al twee Nederlandstalige versies gezien van deze film. De andere films die Matthias Schoenaerts maakt, zijn toch wel van een iets hoger niveau dan deze sexy whodunit-thriller. Anderzijds hoop ik wel dat de film succes zal hebben. Het zou een mooie opsteker zijn voor Van Looy en wie weet kan hij zich eens storten op een originele Amerikaanse film.

Foto © Kinepolis Film Distribution

4 Comments

 1. Dries

  Hoofdacteurs hebben ook wat tegenvallende films gehad, Karl Urban heeft niet meteen indruk kunnen maken met Judge Dredd en James Marsden…wel, wat heeft hij gedaan? Misschien willen ze gewoon een meer bankable gezicht voor deze film en wachten ze gewoon op betere tijden.

  Reply
 2. Arne

  Op zich zijn het allemaal wel acteurs die je al eerder hebt gezien, maar inderdaad gaan uitschieters. Ik had gehoopt langs één kant dat Karl Urban met “Star Trek”, “Lord of the Rings” en “Dredd” misschien wat meer bankable ging zijn voor de film. Het blijft wel positief dat ze nog steeds een cinema release willen doen.
  Ik heb al vaak gehoord dat het in de VS blijkbaar enorm duur is om een film te releasen en dat hierdoor vaak afgewerkte films op het schap blijven liggen. (kijk maar naar “Cabin in the Woods”) Het lijkt voor ons bizar dat de film niet uitbrengen, goedkoper zou zijn dan wel, maar blijkbaar liggen die kosten écht zo hoog.
  Daarom ook dat films die op zich een bepaald bedrag hebben gekost om te maken, dubbel zoveel moeten opbrengen om écht uit de kosten te geraken. Het productiebudget terugverdienen is niet genoeg om winst te maken…
  Het blijft een zeer bizarre industrie.

  Reply
 3. Snuff

  Maar wie beslist daar dan over. Iemand moet toch op een gegeven moment zeggen, deze film wil ik uitbrengen en deze liever niet. Het zal niet al Joel Silver liggen want wat maakt het voor hem uit of de film uitgegeven wordt door Warner of Universal, zolang de film maar in de bioscoop draait. Vonden de mensen bij Warner de film dan niet zo overtuigend? Dat van Cabin in the Woods had te maken met het faillissement van MGM, meer dan met de kwaliteit van de film, hier tasten we echt in het donker.

  Reply
 4. Laurent M.

  Even serieus. Niemand zit hier ook op te wachten.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.