Eerste Man of Steel review spreekt van beste film van het jaar

De eerste test-screenings voor de opkomende Supermanfilm Man of Steel (2013) van Zack Snyder zijn achter de rug en de commentaren van de gelukkige toeschouwers zijn vrij positief. Let wel, het zou me niet verbazen mocht het test-publiek bestaan uit Superman-fans. We zullen dus de eerste commentaren met een korreltje zout nemen, maar het is allemaal wel hoopgevend.


man of steel,zack snyder,superman,christopher nolan,the dark knight,300,watchmen,superman returns,sucker punch
© Warner Home Video

Van bij de eerste trailer hadden we meteen de indruk dat deze Superman versie wel een heel aparte comic adaptatie zou worden, met trekjes van een echt drama, een beetje in de stijl van de nieuwe Batman films. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Christopher Nolan de productie van deze film op zich heeft genomen. De beelden zien er enerzijds episch uit, maar anderzijds ook heel grauw en realistisch, iets wat we niet verwachten van een Superman film. Maar de eerste commentaren laten uitschijnen dat de film niet zo duister is alsof de eerste beelden in de trailer lieten vermoeden, en zeker minder donker als The Dark Knight trilogie. De film werd samengevat op JoBlo met de volgende beweringen:


man of steel,zack snyder,superman,christopher nolan,the dark knight,300,watchmen,superman returns,sucker punch,david s goyer
man of steel,zack snyder,superman,christopher nolan,the dark knight,300,watchmen,superman returns,sucker punch,david s goyerman of steel,zack snyder,superman,christopher nolan,the dark knight,300,watchmen,superman returns,sucker punch,david s goyerman of steel,zack snyder,superman,christopher nolan,the dark knight,300,watchmen,superman returns,sucker punch,david s goyerman of steel,zack snyder,superman,christopher nolan,the dark knight,300,watchmen,superman returns,sucker punch,david s goyer

 • Denk aan een Nolan film maar met Snyder effecten en actie.
 • Het is de beste film van het jaar.
 • Er zijn TONNEN actiescènes met Superman die veel klappen uitdeelt in zijn pak.
 • De cape van Superman is meestal in 3D-animatie, en ziet er vaak verbluffend uit.
 • De meeste “super-powers” hebben ze klaarblijkelijk uit de trailer gelaten om niet te spoilen.
 • Het is verre van zo serieus en zwaarmoedig als de trailer deed vermoeden.
 • De film is afgewerkt, met uitzondering van de 3D-conversie die nog zou volgen.

 

Het jaar is nog maar begonnen, dus dat dit nu al de beste film van het jaar zou zijn, zou me in principe niet verbazen. Maar waar ik nu wel benieuwd om ben, is of het een Nolan-film zal worden of een Zack Snyder film, want blijkbaar zou hier twijfel over bestaan. Zou Snyder zijn slijl hebben laten varen en zich compleet hebben laten leiden door een invloedrijke filmmaker als Nolan? Zack heeft bewezen met films als 300 (2006) en Watchmen (2009) dat hij niet alleen een visionaire filmmaker is, maar tevens een ervaren actie-regisseur. Anderzijds maakt hij nu en dan ook een uitschuiver, zoals met Sucker Punch (2011). Maar wat ik wel verwacht, is dat deze Man of Steel de vorige Superman Returns (2006) film zal doen vergeten. De reden waarom is het feit dat Zack Snyder met zijn pollen van het script is gebleven en dit compleet heeft overgelaten aan Nolan en David S. Goyer.


*** Man of Steel trailer #3 ***

***Related Posts***
12/12/2012: Nieuwe Man of Steel trailer
01/12/2012: Een in de boeien geslagen Man of Steel poster
15/07/2012: Eerste Man of Steel poster
28/03/2011: Amy Adams wordt Lois Lane in Man of Steel
04/03/2011: Kevin Costner en Diane Lane in Superman reboot
31/01/2011: Henry Cavill gecast als nieuwe superman
08/10/2010: Zack Snyder gaat Superman-reboot regisseren

10 Comments

 1. miiki

  Volledig akkoord met jouw laatste zin 😉

  Reply
 2. Brecht

  Ik kijk hier al naar uit, trailer zag er inderdaad wel episch uit en Superman Returns wil ik liever zo snel mogelijk vergeten. Hopelijk verspillen ze niet al teveel tijd met de origin story, want niemand zit hier echt op te wachten. CHI cape, hopelijk niet te fake.

  Reply
 3. geike

  Henry Cavill is dan ook perfect gecast !

  Reply
 4. Yves Valkiers

  hoop wel dat die in 2d ook te zien is want 3d is overratted.

  Reply
 5. Nils De Smet

  Beste film van het jaar zal ik nog moeten zien, maar het ziet er alvast awesomer uit dan de voorgaande.
  @Yves: Veel hangt van de film in kwestie af.

  Reply
 6. Stefaan Van Langenhove

  Ik ben benieuwd!

  Reply
 7. fabian van damme

  @Nils: eigenlijk heb ik nog geen enkele film gezien die beter was in 3D. Heeft absoluut geen toegevoegde waarde.

  Reply
 8. dave

  @fabian: Ik draag meestal een bril in de bios, dus dat 3D-brilletje er bovenop is net iets teveel gewicht op mijn neus. Dit hebben gezegd heb ik onlangs wel genoten van The Wizard of Oz in 3D, misschien wel de enige film (los van wat animatiefilms) waarvan de techniek iets te bieden had (je zit dan ook in een wereld vol magie en effecten). Maar als ze het morgen zouden afschaffen, zou ik er niet om treuren.

  Reply
 9. Yves Valkiers

  ik heb buiten beowolf, final destination nog geen ene film geweten die de moeite van 3d was. zelfs the hobbit niet. zoals fabien zegt die 2 euro is weggesmeten geld. heb trouwens ergens gelezen dat ze geen 3d film meer op blu ray zouden uitbrengen omdat die veel minder worden gekocht dan de gewone (toen ik dat las kon mijn dag niet meer stuk)

  Reply
 10. Nils De Smet

  @yves/fabian: persoonlijk vind ik bijvoorbeeld Avatar en Life of Pi wel meerwaarde hebben in 3D. Alsook animatiefilms die speciaal voor 3D ontwikkeld zijn. Wanneer de visuele effecten speciaal voorzien zijn op 3D weergave, vind ik dat dus wel de moeite. Maar filmen zoals Thor 3D zijn dan weer niet speciaal. En The Hobbit was gewoon wat raar. En ik geef toe dat 3D meestal door studio’s simpelweg als extra inkomen wordt gezien. ( ik denk dan aan misbaksels als Clash Of The Titans of The Last Airbender, zonder meerwaarde), wat zeker niet de bedoeling is! Maar ik vind het geen reden om 3D technologie in zijn geheel op te geven voor de filmwereld.
  De keuze om geen bluray te voorzien in 3D ( ook eerste dat ik daarvan hoor) heeft wss te maken met het TV milieu.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *