Poster met 85 Best Film Oscar-beeldjes

academy awards,poster
Eind deze maand (24/02) zullen de Academy Awards worden uitgereikt, wat jaarlijks het orgelpunt vormt van het awardsseizoen binnen het filmwereldje. De gouden beeldjes worden alweer voor de vijfentachtigste keer rondgedeeld, en om dit te vieren kreeg de kunstenaar Olly Moss de opdracht om alle winnaars van de prijs voor beste film samen te vatten op één poster. Een monniken-opdracht die hem waarschijnlijk bloed, zweet en tranen heeft gekost, maar het resultaat mag er best wezen.

De poster is een gedetailleerde afbeelding waarop alle Best Film winnaars staan afgebeeld in de vorm van een Oscar-figuurtje, uiteraard voorzien van de relevante attributen. Ik denk dat je er gemakkelijk een 20tal films kan in herkennen van de 85, maar voor veel beeldjes is het toch niet zo evident. Hier kunnen jullie in ieder geval alle antwoorden vinden. De vraag is nu welk beeldje er zondag aan toegevoegd zal worden. Ik vermoed Lincoln, maar zou wel eens een verrassing zijn mocht het Django Unchained worden. Het had in ieder geval The Master (2012) moeten zijn, maar deze film kreeg zelfs geen nominatie voor Beste Film, go figure.

Op de website van Olly Moss vinden jullie ook nog een aantal bijzonder knappe alternatieve filmposters. De man heeft talent. Spijtig dat Hollywood dergelijk talent niet meer inzet voor de promotie van hun films. Heeft iets weg van Saul Bass zijn werk.

4 Comments

 1. gilles

  Wel raar dat hij het jaar heeft genomen van de filmproductie in plaats van het jaar waarin de film DE OSCAR KREEG.

  Reply
 2. Cédric

  Super leuke website met heel goede reviews!
  Ik ben persoonlijk ook net met een blog over films begonnen..
  Mocht je tijd en zin hebben om een kijkje te nemen en tips te geven, zou super zijn!
  Alvast bedankt en veel succes!

  Reply
 3. Bob

  Worst oscar year EVER !! Loser films across the board !!

  Reply
 4. Bennett

  Het is inderdaad een behoorlijk zwak Oscar jaar met films die nauwelijks de moeite zijn om nog maar genomineerd te worden. Vorige weel Les Miserables gezien, wat een zeikfilm waar van begin tot eind gezongen wordt en nadien ook Lincoln gezien en hier probeert Daniel Day Lewis nog de meubelen te redden in een film die al zo saai is als een aflevering van Fringe.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *