Maar liefst 3 villains in The Amazing Spiderman 2

Er duiken heel wat villains op in de opkomende The Amazing Spider-Man 2 (2014). Eerst hadden we het nieuws dat Jamie Foxx de rol zou spelen van Max Dillon/Electro, en Paul Giamatti zou Aleksei Sytsevich/The Rhino. En nu heeft regisseur Marc Webb een tweet verstuurd met een afbeelding van een luik met nummer 14 op in een lijkenhuis, en het enigmatische bericht: “Day 3. #happybirthday“. Comic fans van over de gehele wereld wisten al snel hoe laat het was: Venom is back. Venom werd ontdekt in een gelijkaardige kluis in de comic en het is precies 25 jaar geleden sinds Venom zijn intrede deed in de comic.


 The Amazing Spiderman 2,electro The Amazing Spiderman 2,venom The Amazing Spiderman 2,rhino

Korte inhoud: Voor Peter Parker Andrew Garfield is het leven druk. Tussen het te grazen nemen van slechteriken als Spider-Man en tijd doorbrengen met de persoon van wie hij verzot op is, Gwen Stacy (Emma Stone), wil hij niets liever dan af te studeren aan middelbare school. Peter heeft zijn belofte niet vergeten die hij maakte aan de vader van Gwen om haar te beschermen door van haar weg te blijven, maar dat is een belofte die hij gewoon niet kan houden. Maar de zaken zullen veranderen voor Peter wanneer hij oog in oog komt te staan met een nieuwe schurk, Electro (Jamie Foxx). Maar ook de ontmoeting met een oude vriend, Harry Osborn (Dane DeHaan), en nieuwe onthullingen over zijn verleden, zullen zijn leven wat door mekaar halen.

Ook al was er heel wat (onterechte) kritiek op The Amazing Spider-Man (2012), vond ik het een uitstekende adaptatie. Laten we hopen dat Webb op hetzelfde elan verder gaat en zich niet veel aantrekt van de kritiek. In ieder geval zullen we niet te maken hebben met een origin story, dus kan de grote meerderheid opgelucht ademhalen. Ik hoop alleen dat we geen Spider-Man 3 (2007) scenario zullen krijgen met een overvloed aan villains.

***Related Posts***
04/04/2014: It’s On Again voor Alicia Keys en Kendrick Lamar
18/01/2014: Een overvloed aan The Amazing Spider-Man 2 posters
05/12/2013: The Amazing Spider-Man 2 trailer
25/09/2013: The Amazing Spider-Man 2 zal alle vragen beantwoorden
06/01/2013: Fouten in The Amazing Spiderman
15/10/2012: The Amazing Spiderman review

3 Comments

 1. Snuff

  En als Harry Osbourne ook nog kuren krijgt, dan zijn er misschien wel 4 villains. De sfeer zal wel goed in de eerste film, maar heb zo ook een beetje een spidy 3 gevoel met al die villains. Drie is echt wel véél.

  Reply
 2. TonyT

  Niets tegen zwarte acteurs, zeker als ze al zo talentvol zijn als Jamie Foxx, maar Electro was wel een blanke in de comic.

  Reply
 3. arjen

  @TonyT: Wat maakt het uit of hij blank of zwart is. Zolang hij maar een goed personage neerzet.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *