World of Warcraft film gaat nog dit jaar in productie

Niet Sam Raimi maar wel Duncan Jones (Moon Source Code) zal Warcraft (2015) regisseren, een adaptatie van het wereldbekende Massively Multiplayer Online Role Playing Game World of Warcraft, die door meer dan 10 miljoen spelers wordt gespeeld. Een pak meer dan dat anders MMORGame Star Wars: The Old Republic die bleef steken op 1 miljoen. Of de film het game-verhaal op de voet zal volgen, valt nog af te wachten. Hieronder alvast de korte samenvatting.

Korte inhoud: De Horde leider Thrall heeft zich genesteld in het land Durator waar hij dan de undeads (de Forsaken) vraagt om zich aan te sluiten bij de Orcs, Tauren en de Trolls. Ondertussen hebben dwarves, gnomes en de oude night elves zich aangesloten bij de Alliance, geleid door het rijk der mensen in Stormwind. Nadat de Stormwind koning Varian Wrynn plotseling verdween, diende de Highlord Bolvar Fordragon hem. Maar zijn diensten waren ontsierd door de manipulaties en mind control van de Black Dragon Onyxia, die in een vermomming heerste als menselijke edelvrouw. En terwijl de helden van Azeroth Onyxia’s manipulaties onderzochte hebben, steken oude bedreigingen weer de kop…


world of warcraft,warcraft,sam raimi,Duncan Jones,the hobbit,the lord of the rings,Charles Leavitt,Thomas Tull,John Jashni
© Blizzard Entertainment

In 2010 waren er nog berichten dat Sam Raimi aan het werken was aan de adaptatie, maar dit is op een sisser geëindigd, ook al werd gedacht dat deze film er vroeger zou komen dan The Hobbit: An Unexpected Journey (2012). De nieuwe regisseur die ze nu hebben aangesteld heeft ervaring met science-fiction, maar dit wordt misschien wel een heel zwaar project voor iemand die maar twee films op zijn actief heeft staan. Maar hij ziet het in ieder geval zitten. Via Twitter zei hij het volgende: “The gauntlet was thrown down ages ago. Can you make a proper MOVIE of a video game. I’ve always said it’s possible. Got to DO it now! 😉 “

Zijn productiebudget zou 100 miljoen dollar bedragen, wat iets meer is dan het budget die Peter Jackson had voor The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001). Het enige verschil met deze saga, is dat Warcraft nog een stuk meer fantasy is, en dus ook een pak meer visuele effecten – los van het decor wat hoogstwaarschijnlijk ook in Nieuw-Zeeland gedraaid zal worden. Dus zal de regisseur toch realistisch moeten blijven in zijn opzet. Het blijft wel een gewaagde keuze van de studio om zoveel budget te steken in een project met een regisseur wiens grootste productiebudget 28 miljoen dollar was. Gelukkig hebben de producer Thomas Tull en John Jashni wel voldoende ervaring met super-producties. Anderzijds is Duncan Jones wel een die-hard-game-freak, wat dan weer in dit geval een pluspunt is.

Qua acteurs in de naam van Johnny Depp alweer gevallen, maar ik denk dat dit verre van beslist is. Er zou wel reeds een scenario zijn, van de hand van Charles Leavitt (Blood Diamond, K-PAX, The Mighty), iemand met NUL-de ballen ervaring in fantasy en gezien zijn leeftijd (+ 40j) denk ik nu ook niet dat hij een WoW-addict is geweest. Ik ben dus wel benieuwd wat dit zal opleveren. Er zit in deze productie heel veel potentie voor een gigantische box-office flop, maar we zullen zien hoe alles loopt. De bedoeling is dat de film klaar moet zijn in de zomer van 2015.


***Related Posts
23/03/2012: Star Wars: The Old Republic bindt strijd aan met WoW
03/07/2010: Sam Raimi praat over World of Warcraft
22/07/2009: Sam Raimi in aanmerking voor regie van World of Warcraft
20/06/2006: Spielberg interesse in World of Warcraft
10/05/2006: World of Warcraft wordt verfilmd

3 Comments

 1. Kristan

  De vraag blijft of Leroy Jenkins ook een rolletje zal krijgen 😀

  Reply
 2. Miiki

  Dus het ziet er naar uit dat 2015 een wel heel speciaal filmjaar zal worden. AVENGERS 2, JUSTICE LEAGUE, AVATAR 2, PIRATES 5, STAR WARS 7, en nu ook WARCRAFT.

  Reply
 3. Sylvainke

  @miiki: het zijn allemaal sequelen en adaptaties, niet meteen veel originele films. Ben niet zo zeker of 2015 zo speciaal gaat worden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *