Star Trek regisseur zal ook Star Wars VII regisseren… WTF?!

Nog maar een paar maanden geleden werd de indruk gewekt dat Matthew Vaugh de nieuwe Star Wars zou regisseren, maar ‘the powers that be’ bij Disney hebben gekozen voor J.J. Abrams, waarschijnlijk nadat ze het resultaat hebben gezien van Star Trek Into Darkness (2013).

matthew vaughn,star wars,star trek,disney,jj abrams

Nog maar een paar maanden geleden werd de indruk gewekt dat Matthew Vaugh de nieuwe Star Wars zou regisseren, maar ‘the powers that be’ bij Disney hebben gekozen voor J.J. Abrams, waarschijnlijk nadat ze het resultaat hebben gezien van Star Trek Into Darkness (2013).

In november van vorig jaar leek J.J. geen interesse te hebben in Star Wars VII. Ook Ben Affleck was in de running voor de regieklus maar Disney koos toch voor Abrams (Mission Impossible III, Star Trek 1 & 2, Super 8). De nieuwe Star Wars-film staat gepland voor 2015. Het scenario van de nieuwe film zal worden geschreven door de Oscar-winnende schrijver Michael Arndt, bekend van onder meer Little Miss Sunshine en Toy Story 3.

Een vreemde keuze als je het mij vraagt. Star Trek en Star Wars mengen is misschien niet meteen iets waar ik naar uitkijk. Ik hoop wel dat Abrams deze film op een compleet andere manier zal aanpakken (pic). Die twee werelden zijn toch wel compleet anders. Daarnaast vind ik Abrams toch nog steeds een lichtgewicht voor een dergelijk project, en ik zit nog altijd met de teleurstellende Super 8 (2011) in mijn hoofd.

Ik huiver ook nog eens bij het idee om bij elke lightsaber een lens flare te zien. Maar J.J. is er anderzijds wel in geslaagd van een Star Trek een film te maken die een grote massa heeft kunnen bekoren. Zelfs de die hard Star Trek fans kwamen niet meer opdagen voor Star Trek: Nemesis (2002) en de film flopte aan de box-office in de States. Zolang ze f@ck#ng Damon Lindelof niet nemen als scenarist en dat George Lucas uit de buurt blijft van de camera, ben ik nog steeds hoopvol.

***Related Post***
02/12/2012: Regisseert Matthew Vaughn Star Wars: Episode VII ?
19/11/2012: Ben Affleck geen interesse om Star Wars: episode VII te regisseren
31/10/2012: Disney koopt Lucas Films voor 3.5 miljard euro

3 Comments

 1. douglas

  De vraag die je je kan stellen is wanneer je de film opentrekt voor een breder publiek, ook het verhaal niet zal afzwakken en veel te simpel maken. De Star Wars franchise is wel commercieel, maar het was ook gedurfd in zijn opzet. Als men teveel of safe begint te spelen en in de kaart van de teenagers, gaan we de Jar Jar Binks toer op.

  Reply
 2. bart

  Liever hem dan Michael Bay of George Lucas. Maar het is wel een ambitieuze regisseur die een dergelijk project wel zal aankunnen.

  Reply
 3. Evan

  Disney zal hem wel een gigantische cheque met veel nullen geboden hebben, want had er eerst echt geen zin in. Toch heb ik er wel vertrouwen in dat hij een betere Star Wars film zal maken dan de laatste drie.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *