Fouten in The Avengers, The Amazing-Spiderman, The Dark Knight Rises én Prometheus

Ook al ben ik een comic-book geek moet ik toegeven dat mijn drie favoriete adaptaties van 2012 niet zonder gebreken waren. Zowel The Amazing Spider-Man (2012), The Dark Knight Rises (2012) als The Avengers (2012) hadden schoonheidsfoutjes, ook al zijn vele kritieken verre van terecht. Maar deze comic-adaptaties worden vaak meer bekritiseerd dan om het even welk drama waar het mensenleed en de pathos van het scherm druipt.


the avengers the amazing spider-man the dark knight rises prometheus

Los van de derde Batman film, kunnen zowel The Avengers als The Amazing Spider-Man leren uit hun fouten bij hun respectievelijke sequel die er binnenkort zal komen. Maar in tussentijd kunnen we wel eens lachen met de foutjes en de You Tube filmpjes van Cinema Sins zijn om van te schaterlachen. Niets beters om het nieuwe jaar mee in te luiden. Let wel, niet alle “zonden” zijn even to-the-point of relevant, maar het is wel een grappige manier om eens de films te ontleden. Er zaten zelfs een aantal pijnlijke zaken in die ik zelfs nooit had gezien. Zie het als een gezonde dosis humor in plaats van een kritische analyse. De ene is al grappiger dan de andere. Mochten alle fictiefilms hun inconsistenties en eigenaardige wendingen willen gladstrijken, dan zouden ze ook voor een groot stuk hun fun-factor verliezen. Het enige waar ik nu naar verlang is een gelijkaardige benadering van Prometheus (2012). De Hitler-parodie was al zeer geslaagd. En voor zij die er maar geen genoeg van krijgen is er ook nog Honest trailers (thx aan @Lucas_VT voor het sturen van de link).

Update 06/01/2013: We hebben er even op moeten wachten maar hier is dan uiteindelijk de EverythingWrong With Prometheus montage en het is wederom leuk maar had er eigenlijk veel meer van verwacht. Er zitten een paar fouten in, maar het meerdendeel is humor en sommige grappen zijn toch wat LAME. Er zitten trouwens ook wat fouten in de fouten. Zo was de alien baby een accident en was het zeker niet de bedoeling van David om een alien zo te verwekken. David had ook alle talen bestudeerd bij alle archeologische vondsten en deze proto-Indi-Europees taal zou iets zijn die hem bekend is, alsook het alien-script. Het punt van de film is dat onze voorvaders eigenlijk een soort super-human ras zijn met gelijkaardige DNA. Maar bon, ik heb toch moeten lachen met ‘the violin girl’ en de ‘helmet’ jokes. Wat hen nu nog te doen staat is de Star Wars prequels onder de loep te nemen. Dit zou te gek zijn.


*** klik op de You Tube links voor groter formaat ***


 

***Realted Posts***
15/08/2013: Fouten in Kick-Ass, Pirates of the Caribbean, Star Trek en Django Unchained
02/04/2013: Fouten in The Dark Knight, Skyfall, The Hunger Games en Inception
08/08/2012: The Dark Knight Rises review

12/06/2012: The Amazing Spider-Man review

21/05/2012: The Avengers review

5 Comments

 1. ruben

  “another guy falls down for no reason”
  OMG ! Ik lig krom van het lachen, TDKR is echt wel hilarisch !

  Reply
 2. Kons

  LoooL!!!

  Reply
 3. laserboy

  Ik snap tot op de dag van vandaag nog steeds niet waarom Bane zo idiote stem moest hebben. Het is een bruut, hij had nog meer moeten bulderen dan Batman.

  Reply
 4. Stefaan

  Voor mij mogen ze ook eens The Tree of Life aanpakken 🙂

  Reply
 5. Steven

  Geweldige filmpjes!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *