Jackie Chan en Steven Seagal in The Expendables 3

En mochten jullie al de hoop koesteren dat er na The Expendables 2 (2012) geen nieuw vervolg zou komen, zijn jullie eraan voor de moeite. De reden hiervoor is dat de sequel zomaar eventjes 300 miljoen dollar heeft opgebracht waarvan 53 miljoen dollar in China. En ik moet bekennen, de sequel was ook wel stukken beter dan The Expendables (2010), ook al bleef wel een zwakke bedoening.

Het was voor de studio meteen duidelijk dat een The Expendables 3 (20??) zeker nog voldoende potentieel had om zijn productiebudget te verdubbelen. En kwestie van de verkoopcijfers nog wat aan te dikken mocht er naast Jet Li nog een nieuwe Aziatische filmster gevonden worden. Jackie Chan was dus een evidente keuze. Ondertussen heeft de acteur zijn deelname al bevestigd.

Ondertussen hebben al de veteranen al getekend voor een Expendables film, met uitzondering van bijvoorbeeld Mel Gibson, Wesley Snipes, Harrison Ford, Nicolas Cage, Clint Eastwood of Steven Seagal. Hoewel die laatste volgens Screenrant wel interesse zou hebben om deel te nemen aan het derde deel. Het zou me ook verbazen mocht Sylvester zijn aanbod in de wind slaan. Seagal is ondertussen een beetje aan lager wal geraakt, net zoals dat het geval is bij de helft van The Expendables cast.

Maar Jackie Chan is niet meteen een acteur die aan lager wal is geraakt en voor Jackie was het dus ook onder de voorwaarde dat hij een belangrijke rol zou vertolken, en niet zomaar een kleine cameo-rol. Chan liet ook nog verstaan dat hij bezig was met de ontwikkeling van een Rush Hour 4 (20??). Chris Tucker zou momenteel het scenario met als werktitel Skip Tracer aan het lezen zijn, wat dus eigenlijk een soort Rush Hour 4 moet zijn. Waarom de andere titel is nog niet duidelijk. Misschien om hiermee een beetje het zwakke Rush Hour 3 (2007) te doen vergeten. In vergelijking met de twee andere films was het tevens de minst succesvolle van de drie, ook al had deze threequel het grootste productiebudget.

***Related Posts***
04/07/2012: The Expendables 2 villain heeft eigen Tumblr
07/05/2012: The Expendables 2 character posters
16/03/2011: Sly niet in regisseursstoel voor The Expendables 2
28/12/2010: The Expendables review
23/08/2010: De reden waarom JCVD niet in The Expendables zit
29/04/2010: The Expendables met een op steroïden opgefokte cast
12/03/2009: Charisma Carpenter in The Expendables

2 Comments

  1. gilles

    De eerste 10 minuten waren nog het beste van The expendables 2, de rest was maar een mager beestje. Misschien moeten ze John Woo vragen voor de regie van de derde film.

    Reply
  2. jo

    Steven Seagal was ook al te zien in Machete, dus denk ik wel dat hij nog steeds wel projecten krijgt. Toch ben ik benieuwd naar de film. Het is licht popcorn vertier waarbij je niet al teveel moet voor nadenken. Ideaal voor een zondagnamiddag.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *