Nieuwe epische Man of Steel trailer

Na het zien van de nieuwe trailer van Man of Steel (2013) van Zack Snyder op muziek van Hans Zimmer was ik toch even stil. Ik stel voor dat producent Christopher Nolan de eerst vijf jaar consulent wordt bij de opkomende comic-adaptaties, want het resultaat is gewoon verbluffend. Zo’n Superman zoals deze in de trailer voorkomt heeft zich niemand kunnen voorstellen, of toch niet de mensen die niet vertrouwd zijn met de nieuwe donkere realistische trend bij comics die werd geaccentueerd met Batman Begins. Toch blij dat David S. Goyer (Batman Begins, The Dark Knight (Rises)) het scenario heeft geschreven.

man of steel,zack snyder,Christopher Nolan,Kevin Costner,Diane Lane,Amy Adams,Russell Crowe,Henry Cavill,Michael Shannon,Antje Traue,hans zimmer,watchmen,sucker punch,Terrence Malick

Korte inhoud: Clark Kent (Henry Cavill) is een jonge twintiger, journalist van beroep, die geadopteerd werd door Jonathan (Kevin Costner) en Martha Kent (Diane Lane), nadat hij werd getransporteerd van zijn uitdovende planeet Krypton naar de Aarde. Hij is opgevoed met de waarden van zijn nieuwe ouders, maar voelde dat hij toch anders was door zijn unieke krachten. Hij zoekt om zich in te passen in de maatschappij en contact te maken met zijn collega Lois Lane (Amy Adams), wat geen eenvoudige zaak is. Wanneer de wereld wordt aangevallen voelt hij de drang om op te treden en de mensen te helpen. Daarvoor probeert hij contact te zoeken met zijn echte ouder Jor-El (Russell Crowe).

In de trailer zien we buiten één shot bitter weinig over de villains, maar duidelijk is wel dat we te maken hebben met 3 villains, zoals die ook in de comics voorkomen en in de oorspronkelijke Superman films. In Superman (1978) werden General Zod, Ursa en Non, in het begin van de film veroordeeld tot opsluiting in een soort spiegel. In Superman II (1980) kwam deze Spiegel uiteindelijk aan het springen nadat een met explosieven beladen Eiffeltoren-lift in de ruimte werd gekatapulteerd door Superman. In Man of Steel zal deze verhaallijn niet meer van toepassing zijn, maar de villains komen wel terug. General Zod wordt gespeeld door Michael Shannon, zijn vrouwelijke handlanger heet Faora en wordt vertolkt door Antje Traue en de derde figuur zou waarschijnlijk gespeeld worden door een CGI-karakter, speculaties wijzen naar de figuur van Doomsday (pic).

Ik weet één ding met zekerheid. Na het ziet van deze beelden zal mijn flauw excuus voor een kont zich in één van de bioscoopzetels nestelen tijdens de eerstkomende persvisie of avant-première. Er zit wel een Terrence Malick vibe in de film, maar anderzijds is het comic-destructie in het tweede gedeelte van de trailer. Je hebt zowel karakter-opbouw en een love-interest, naast interessante plotlijnen zoals Superman die in de boeien wordt geslagen. Het ziet er allemaal heel fascinerend uit, maar ik had niets minder verwacht van Zack Snyder. Nu maar hopen dat de film ook de moeite zal zijn, want de trailer van Sucker Punch (2011) zag er ook wel veelbelovend uit, maar de film op zich was vrij onbenullig. Maar laten we niet vergeten dat Zack Snyder ook de man is achter het voortreffelijke Watchmen (2009). Voor mij kan het niet snel genoeg 19 juni 2013 zijn.


*** Man of Steel feature trailer ***

***Related Posts***
01/12/2012: Een in de boeien geslagen Man of Steel poster
15/07/2012: Eerste Man of Steel poster
28/03/2011: Amy Adams wordt Lois Lane in Man of Steel
04/03/2011: Kevin Costner en Diane Lane in Superman reboot
31/01/2011: Henry Cavill gecast als nieuwe superman
08/10/2010: Zack Snyder gaat Superman-reboot regisseren

4 Comments

 1. micha

  Ik vind het zelf wel een beetje spijtig dat er zelfs geen hint van de score van John Williams in de film zit, anderzijds zien de beelden er wel indrukwekkend uit en zit de toon goed. Er was veel kritiek op Zack Snyder, maar ik denk dat hij hier nu wel heeft kunnen overtuigen.

  Reply
 2. kristan

  Dat is het soort Superman-film die ik wil zien. Superman Returns is in vergelijking een flauwe komedie.

  Reply
 3. Nils

  Heb deze quote van Christopher Nolan opgevangen op een forum. Het is geen Nolan film maar wel degelijk een Zack Snyder film:
  “I wouldn’t want people to think we’re doing for Superman what we did for Batman. It’s very much Zack’s film and I think people are going to love what he’s done. I think it’s really remarkable to take on that character. Superman is a completely different character than Batman. So you can’t in anyway use the same template. But David Goyer had this, I thought, brilliant way to make Superman relatable and relevant for his audience. Zack has built on that and I think it’s incredible what he’s putting together. He’s got a lot of finishing to do on that. Superman is the biggest comic book character of them all and he needs the biggest possible movie version which is what Zack’s doing. It’s really something.”

  Reply
 4. Bram

  Tjah, Nolan zal wel voldoende zijn neus in de productie hebben gestoken, is toch zijn plicht als producer. Bekijk de beelden, daar zie je toch meteen de hand van Nolan. Zack Snyder is een Hit en Miss regisseur, die zich vaak laat leiden door de mooie beelden in ruil voor een consistente inhoud. Met Nolan aan zijn zij en Batman-scenarist David S. Goyer, komt het allemaal wel goed.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.