Tron 3 heeft een nieuwe scenarist

En terwijl Joseph Kosinski zonet zijn science-fiction drama Oblivion (2013) heeft ingeblikt, zou het wel eens kunnen dat hij binnenkort een vervolg mag regisseren op zijn Tron Legacy (2010). Ook al heeft de film een slordige 400 miljoen dollar opgebracht was het een dure productie (170 miljoen) + dure promotie-campagne, en dus hebben the powers that be in Disneyland de tijd genomen om een mogelijke sequel te evalueren en te zien of hun animatie-serie “Tron Uprising” succes zou hebben.

tron,tron legacy,tron 3,tron uprising,Joseph Kosinski,Jeff Bridges,Cillian Murphy,Adam Horowitz,Edward Kitsis,David DiGilio,Jesse Wigutow,the crow,Garrett Hedlund,Bruce Boxleitner,Olivia Wilde,daft punk

Als we de collega’s van The Hollywood Reporter mogen geloven zou Disney nu ook zijn energie willen steken in Tron 3 (20??). Scenarist Jesse Wigutow is ondertussen aangesteld om het scenario te schrijven. Hij zou tevens ook bezig zijn met een remake van The Crow (20??).

Vorig jaar heeft scenarist David DiGilio al een eerste draft geschreven van de Tron Legacy sequel, maar de inhoud van dit script is maar half bekend gemaakt. Zo zou er een nieuwe villain opstaan, de zoon van de corrupte ENCOM CEO Ed Dillinger , gespeeld door Cillian Murphy. De mensen die over de Blu-ray beschikken hebben ondertussen ook al een epiloog kunnen zien die al wat mogelijke pistes heeft aangesneden; waaronder een Flynn Lives rebellie, verwijzend naar Kevin Flynn (Jeff Bridges).

Het feit dat er nu al een tweede scenarist aan het werk is moet waarschijnlijk wijzen op het feit dat het script niet goed genoeg was. De oorspronkelijke scenaristen van Tron Legacy Adam Horowitz en Edward Kitsis hadden zelf geen tijd meer gezien ze vast zaten op de ABC serie “Once Upon a Time”.

Er wordt er wel vanuit gegaan dat het verhaal zal worden verder gezet, nadat Sam Flynn (Garrett Hedlund) de controle van ENCOM gaf aan Alan Bradley/Tron (Bruce Boxleitner) en op een moto sprong en met Quorra (Olivia Wilde) in de richting van de opgaande zon reed. Hopelijk zal Tron 3 naast een sterke soundtrack (hopelijk opnieuw Daft Punk) ook eens uitpakken met een sterk script.


tron,tron legacy,tron 3,tron uprising,joseph kosinski,jeff bridges,cillian murphy,adam horowitz,edward kitsis,david digilio,jesse wigutow,the crow,garrett hedlund,bruce boxleitner,olivia wilde,daft punktron,tron legacy,tron 3,tron uprising,joseph kosinski,jeff bridges,cillian murphy,adam horowitz,edward kitsis,david digilio,jesse wigutow,the crow,garrett hedlund,bruce boxleitner,olivia wilde,daft punktron,tron legacy,tron 3,tron uprising,joseph kosinski,jeff bridges,cillian murphy,adam horowitz,edward kitsis,david digilio,jesse wigutow,the crow,garrett hedlund,bruce boxleitner,olivia wilde,daft punk
tron,tron legacy,tron 3,tron uprising,joseph kosinski,jeff bridges,cillian murphy,adam horowitz,edward kitsis,david digilio,jesse wigutow,the crow,garrett hedlund,bruce boxleitner,olivia wilde,daft punktron,tron legacy,tron 3,tron uprising,joseph kosinski,jeff bridges,cillian murphy,adam horowitz,edward kitsis,david digilio,jesse wigutow,the crow,garrett hedlund,bruce boxleitner,olivia wilde,daft punktron,tron legacy,tron 3,tron uprising,joseph kosinski,jeff bridges,cillian murphy,adam horowitz,edward kitsis,david digilio,jesse wigutow,the crow,garrett hedlund,bruce boxleitner,olivia wilde,daft punk
© Walt Disney Studios Home Entertainment

***Related Posts***
25/05/2011: Tron Legacy op Blu-ray
15/01/2011: TRON: Legacy review
12/12/2010: Movie for Life pakt uit met TRON: Legacy
13/12/2010: TRON: Legacy London Première – Live Streaming
26/07/2010: Nieuwe TRON: Legacy trailer
26/10/2010: Daft Punk goes TRON: Legacy met “Derezzed” videoclip
12/12/2009: TRON: Legacy met Jeff Bridges
13/01/2005: TRON krijgt waarschijnlijk een sequel

2 Comments

 1. douglas

  Ik vond het wat teleurstellend op verschillende vlakken. De promo-campagne belooft een visueel aantrekkelijke film, en dat werd zeker ingelost, maar daar bleef het dan ook bij. De personages worden nauwelijks uitgewerkt en je voelt op geen enkel ogenblik een band met Sam Flynn. Maar ook de andere personages waren niet meer dan kartonnen borden voor een green-key.
  Daft Punk was wel in orde, maar over het algemeen mist de film kracht en is het weinig verrassend. Ik hoop dat ze voor deze nieuwe sequel dus iets meer de klemtoon zullen leggen op het scenario in plaats van de muziek en het visuele plaatje.

  Reply
 2. Dominiek

  Olivia Wilde is gewoon onweerstaanbaar in dees ! Laat dat vervolg maar komen, ik fastforward wel de stukjes tussenin.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *