Disney maakt zich klaar voor Don Quixote film

don quixote,terry gilliam,Johnny Depp,robert duvall,disney,The True Memoirs of an International Assassin,The Zero Theorem,lost in la mancha
En het Don Quixote project wordt voor de zoveelste maal nog maar eens vanonder het stof gehaald. Het was Terry Gilliam die de vloek rond deze adaptatie nog maar eens mocht ervaren nadat Orson Welles het leven liet in 1985 tijdens de productie van Don Quijote (1957-1992). Een making-off ploeg op de set van Gilliam bracht alles in beeld in de interessante docu Lost in La Mancha (2002).

Gilliam probeerde het een tweede keer met Johnny Depp en Robert Duvall in de rol van Quixote, maar deze prent kwam niet van de grond omdat hij de financiering niet rond kreeg. En terwijl de regisseur al zijn energie aan het steken is in The Zero Theorem (2013), wil Disney kost wat kost een Don Quixote film in productie brengen mét Johnny Depp.

Scenaristen Steve Pink (High Fidelity) en Jeff Morris werden reeds aangesteld om een script op papier te zetten. De twee werken reeds samen op de komedie The True Memoirs of an International Assassin (????).

Maar wat iedereen uiteraard wil weten is wie aangesteld zal worden als regisseur. Het zou natuurlijk wel kunnen dat Gilliam zal worden aangesproken, gezien zijn ervaring met de materie. Anderzijds is het niet uitgesloten dat Disney zal kiezen voor een meer voorspelbare cineast. Een Don Quixote film maken betekent heel veel visuele effecten en grootse sets, dus gaat er veel geld mee gemoeid zijn. Toch hoop ik dat Gilliam de film zal maken, deze keer met iets meer geluk. Derde keer goede keer.

Artwork courtesy of https://www.deviantart.com/zhuzhu

***Realted Post***
30/04/2007: Lost in La Mancha docu

2 Comments

  1. Aless

    Ik vind Johnny Depp wel een goed acteur, maar waarom moet hij per se bij iedere mogelijke verfilming van Don Quixote aan bod komen?

    Reply
  2. ruben

    Depp en Disney zijn twee handen op één buik, gezien het in Hollywood de acteurs zijn die de box-office grotendeels bepalen, sluiten filmstudio’s vaak deals met acteurs.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *