Matthew Vaughn regisseert misschien Star Wars: Episode VII

Een week geleden werd Star Wars: Episode VII (2015) bevestigd, maar het was nog zoeken naar een regisseur. Ondertussen hebben ze een grote vis aan de haal kunnen slaan. Niemand minder dan Matthew Vaughn, het genie achter Kick-Ass (2010), zal de komende Star Wars trilogie in goede banen leiden.

Het was acteur Jason Flemyng die het ballonnetje liet vliegen tijdens de première van Seven Psychopaths (2012). Jason speelt de rol van Azazel in de opkomende X-Men: Days of Future Past (2014) van Bryan Singer, naar een scenario van Matthew Vaughn. De acteur zei het volgende: “Me and Matt have done nine films together, so I’m sure I’ll get the call for Star Wars.”

En daar was de slip up. Er is nog niets officieel bevestigd, maar de acteur had zijn mond voorbij gepraat en volgens hem zou Vaughn de man zijn achter de nieuwe Star Wars film(s) waar binnenkort al evenveel zal te doen zijn als over The Hobbit (2012) prequels. Laten we nu maar hopen dat de commentaar hem niet de rol zal kosten in de nieuwe trilogie. Ik verwacht nu wel dat Disney binnenkort wel met het nieuws zal uitpakken. Wel spijtig dat de scoop er al een beetje van af is.


*** De slip of the tongue van Jason Flemyng ***

***Related Post***
19/11/2012: Ben Affleck geen interesse om Star Wars: episode VII te regisseren
31/10/2012: Disney koopt Lucas Films voor 3.5 miljard euro

3 Comments

 1. Stefke

  Hopelijk doen ze beter dan de prequels, maar ik vrees er toch wat voor. De oude garde terughalen voor de nieuwe film gaat nooit werken. Harrison Ford is te oud om zijn oude rol te vertolken.

  Reply
 2. johan

  Hoop inderdaad dat het beter wordt dan de prequels.
  Benieuwd welk verhaal ze pakken, Heir to the Empire zou geweldig zijn, ben fan van de Thrawn trilogie (in stripvorm). En dit zou chronologisch gezien (ep. VII) ook een voor de hand liggende keuze zijn. Maar ook enorm gewaagd aangezien men dan acteurs moeten gaan casten voor Luke, Han, Leia, etc. Karakters die inmiddels een wereldwijde cultstatus hebben verworven.
  Als ze echter een geheel nieuw verhaal gaan schrijven zal het waarschijnlijk iets met de Old Republic zijn want daar is de uiterst strak uitgeschreven geschiedenis van de Star Wars franchise nog het meest rekbaar.

  Reply
 3. Douglas

  Geen George Lucas achter de camera kan enkel maar een veelbelovende Star Wars film worden. Nu nog een interessante cast en een ‘kick-ass’ verhaal.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *